ak

"Endüstri Bölgeleri Osb'lerin De Dönüşümünü Sağlayabilir"

Spor 02.05.2017 - 11:28, Güncelleme: 02.05.2017 - 11:28
 

"Endüstri Bölgeleri Osb'lerin De Dönüşümünü Sağlayabilir"

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Çelik: - "Hükümetin, Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarı Taslağında yer alan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir"

ANKARA (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik, sanayinin dönüşümü için yeni konseptlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Hükümetin, Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarı Taslağında yer alan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir." ifadesini kullandı. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, özel endüstri bölgelerinin de kurulmasını öngören taslağı olumlu bulduklarını kaydetti. Türkiye'nin OSB modeliyle uzun zaman önce tanıştığını ancak artık yeni konseptler geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Hükümetin, üretim reform taslağında yeralan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.Çelik, sanayi alanlarının yeniden kurgulanmasının sadece devlet imkanlarıyla gerçekleştirilemeyeceğini, bu yüzden özel sektörün de bu alana yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.Endüstri bölgelerinin, yabancı sermaye yatırımlarını da çekeceğinin altını çizen Çelik, söz konusu modelin çok sayıda ülke tarafından başarıyla uygulandığını ifade etti.
TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Çelik: - "Hükümetin, Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarı Taslağında yer alan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir"

ANKARA (AA) - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı Ali Tekin Çelik, sanayinin dönüşümü için yeni konseptlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Hükümetin, Üretim Reform Paketi Kanunu Tasarı Taslağında yer alan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir." ifadesini kullandı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, özel endüstri bölgelerinin de kurulmasını öngören taslağı olumlu bulduklarını kaydetti.

Türkiye'nin OSB modeliyle uzun zaman önce tanıştığını ancak artık yeni konseptler geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Hükümetin, üretim reform taslağında yeralan endüstri bölgeleri, sanayinin de OSB'lerin de dönüşümünü sağlayabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, sanayi alanlarının yeniden kurgulanmasının sadece devlet imkanlarıyla gerçekleştirilemeyeceğini, bu yüzden özel sektörün de bu alana yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Endüstri bölgelerinin, yabancı sermaye yatırımlarını da çekeceğinin altını çizen Çelik, söz konusu modelin çok sayıda ülke tarafından başarıyla uygulandığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.