teknomendo
ak

Pentagon, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağı iddiasını yalanladı

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.06.2023 - 23:00, Güncelleme: 08.06.2023 - 22:58
 

Pentagon, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağı iddiasını yalanladı

Pentagon, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağı iddiasını yalanladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD basınında çıkan Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağına yönelik iddiayı yalanladı.ABD basının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberlerde, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya elektronik dinleme tesisi kurmak için gizli bir anlaşmaya prensipte vardığı iddiasına ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon), yanıt geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, böyle bir tesisi kurma çabasından haberdar olmadıklarını belirterek, haberlerin doğru olmadığını belirtti. Ryder, "Elimizdeki bilgilere dayanarak, bunun doğru olmadığını, Çin ve Küba’nın yeni bir tür casus istasyonu geliştirdiğinden haberdar olmadığımızı söyleyebilirim. O haber doğru değil" dedi.ABD basınında yer alan haberlerde, Çin’in söz konusu anlaşma için Küba’ya milyarlarca dolar ödediği öne sürülmüş, Çin’in söz konusu tesisi kurması halinde ABD’nin güneydoğu kesiminden e-posta, telefon görüşmeleri ve uydu iletileri gibi elektronik iletişim verileri toplayabileceği ve gemi trafiğini izleyebileceği aktarılmıştı.
Pentagon, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağı iddiasını yalanladı
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD basınında çıkan Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya üs kuracağına yönelik iddiayı yalanladı.
ABD basının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberlerde, Çin’in ABD’yi gözetlemek için Küba’ya elektronik dinleme tesisi kurmak için gizli bir anlaşmaya prensipte vardığı iddiasına ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon), yanıt geldi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptığı açıklamada, böyle bir tesisi kurma çabasından haberdar olmadıklarını belirterek, haberlerin doğru olmadığını belirtti. Ryder, "Elimizdeki bilgilere dayanarak, bunun doğru olmadığını, Çin ve Küba’nın yeni bir tür casus istasyonu geliştirdiğinden haberdar olmadığımızı söyleyebilirim. O haber doğru değil" dedi.
ABD basınında yer alan haberlerde, Çin’in söz konusu anlaşma için Küba’ya milyarlarca dolar ödediği öne sürülmüş, Çin’in söz konusu tesisi kurması halinde ABD’nin güneydoğu kesiminden e-posta, telefon görüşmeleri ve uydu iletileri gibi elektronik iletişim verileri toplayabileceği ve gemi trafiğini izleyebileceği aktarılmıştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.