ak

Nevşehir'de "15 Temmuz Şehitleri Anıtı"

19.09.2016 - 14:08, Güncelleme: 19.09.2016 - 14:08
 

Nevşehir'de "15 Temmuz Şehitleri Anıtı"

FETÖ'nün darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaidesinin çevresine AA'nın o gece kaydettiği fotoğrafların yerleştirildiği "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı

NEVŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaidesinin çevresine Anadolu Ajansının o gece kaydettiği fotoğrafların yerleştirildiği "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı.19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Nevşehir Şehitlik Parkı’ndaki törenin ardından parkın içine yaptırılan 30 metre yüksekliğindeki anıtın açılışı gerçekleştirildi.Törende gazetecilere açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, darbe teşebbüsü sırasında yaşananları gelecek nesillere aktarmak amacıyla anıtı yapmaya karar verdiklerini ve anıtın yaklaşık 2 ayda tamamlandığını anlattı.Anıtın kaidesinin, tarihteki 16 Türk devletini simgelediğini belirten Ünver, Arif Nihat Asya'nın "Bir bayrak rüzgar bekliyor" şiirindeki "Şehitler tepesi boş değil" mısrasından ilham alınarak anıtın projelendirildiğini söyledi.Ünver, "O günü unutmayacağız, kıyamete kadar da unutturmayacağız. Anıtın, tarihte kurulmuş 16 Türk devletini temsil eden 16 köşesi var. 'Şehitler tepesi boş değil' şiirindeki gibi bir şehitler tepesi oluşturduk. Milletimizin kaya gibi iradesini vurgulamak için de kaya ve taşlarla yapıldı. Şehit ve gazilerimizi simgeleyen eller bayrağımızı tutuyor." bilgisini aktardı.Anadolu Ajansının 15 Temmuz gecesi kaydettiği simgeleşmiş fotoğrafları ile şehitlerin isimlerinin anıtın çevresine yerleştirildiğini anlatan Ünver, aileleri çocuklarıyla birlikte anıtı ziyaret etmeye davet etti.Ünver, şunları kaydetti:"Darbe görmemiş bir nesil yetiştirecektik ama alçak hainler yüzünden bu nasip olmadı. Bundan sonra bütün darbeleri tarihe gömerek yeni sayfalarla dünyanın önder ülkelerinden biri olarak yola devam edeceğiz. Türkiye’nin önlenemez gücünün tüm mazlum ve İslam coğrafyalarına sahip çıkması bazı mihrakları rahatsız etti. Ama onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Anadolu Ajansının o gece kaydettiği fotoğrafları anıtın kaidesinde kullandık. Her köşesine de olay gecesi yaşanan kahramanlıkları simgeleyen fotoğrafları yerleştirdik. Etrafı mermere yazılmış kahramanlık şiirleriyle çevrildi." Törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, il Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.Kaidesi taş ve kayalardan oluşan anıtın zirve kısmında şehitleri temsil eden el motifleri Türk bayrağını tutuyor. Anıtın çevresindeki alanda ise mermer kitabeler üzerine yazılmış olan kahramanlık şiirleri bulunuyor.
FETÖ'nün darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaidesinin çevresine AA'nın o gece kaydettiği fotoğrafların yerleştirildiği "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı

NEVŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve kaidesinin çevresine Anadolu Ajansının o gece kaydettiği fotoğrafların yerleştirildiği "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, Nevşehir Şehitlik Parkı’ndaki törenin ardından parkın içine yaptırılan 30 metre yüksekliğindeki anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Törende gazetecilere açıklamada bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, darbe teşebbüsü sırasında yaşananları gelecek nesillere aktarmak amacıyla anıtı yapmaya karar verdiklerini ve anıtın yaklaşık 2 ayda tamamlandığını anlattı.

Anıtın kaidesinin, tarihteki 16 Türk devletini simgelediğini belirten Ünver, Arif Nihat Asya'nın "Bir bayrak rüzgar bekliyor" şiirindeki "Şehitler tepesi boş değil" mısrasından ilham alınarak anıtın projelendirildiğini söyledi.

Ünver, "O günü unutmayacağız, kıyamete kadar da unutturmayacağız. Anıtın, tarihte kurulmuş 16 Türk devletini temsil eden 16 köşesi var. 'Şehitler tepesi boş değil' şiirindeki gibi bir şehitler tepesi oluşturduk. Milletimizin kaya gibi iradesini vurgulamak için de kaya ve taşlarla yapıldı. Şehit ve gazilerimizi simgeleyen eller bayrağımızı tutuyor." bilgisini aktardı.

Anadolu Ajansının 15 Temmuz gecesi kaydettiği simgeleşmiş fotoğrafları ile şehitlerin isimlerinin anıtın çevresine yerleştirildiğini anlatan Ünver, aileleri çocuklarıyla birlikte anıtı ziyaret etmeye davet etti.

Ünver, şunları kaydetti:

"Darbe görmemiş bir nesil yetiştirecektik ama alçak hainler yüzünden bu nasip olmadı. Bundan sonra bütün darbeleri tarihe gömerek yeni sayfalarla dünyanın önder ülkelerinden biri olarak yola devam edeceğiz. Türkiye’nin önlenemez gücünün tüm mazlum ve İslam coğrafyalarına sahip çıkması bazı mihrakları rahatsız etti. Ama onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Anadolu Ajansının o gece kaydettiği fotoğrafları anıtın kaidesinde kullandık. Her köşesine de olay gecesi yaşanan kahramanlıkları simgeleyen fotoğrafları yerleştirdik. Etrafı mermere yazılmış kahramanlık şiirleriyle çevrildi."

Törene, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, il Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaidesi taş ve kayalardan oluşan anıtın zirve kısmında şehitleri temsil eden el motifleri Türk bayrağını tutuyor. Anıtın çevresindeki alanda ise mermer kitabeler üzerine yazılmış olan kahramanlık şiirleri bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.