teknomendo
ak

KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerginlik

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.05.2023 - 15:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 15:26
 

KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerginlik

KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerginlik

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi 61. Genel Kurulu’nda Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında gerginlik yaşandı.Ankara’da devam eden KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında gerginlik yaşandı. Ukrayna KEİPA Ekonomi, Ticaret, Finansal İşler Komisyonu Başkanı Oleksandr Marikovskyi, Rusya’nın saldırısında 48 kişinin yaralandığını söyleyerek, “Masum insanları alışveriş yaparken ve tren istasyonunda öldürüyorsunuz. Bu sizin barışınız. Rus delegasyonuna şunu söylemek isterim; son 20 yılda Rusya’da özgür seçim yapılmadı. Siz seçilmediniz, ülkenizi temsil etmiyorsunuz. Siz Kremlin tarafından seçildiniz” ifadelerini kullandı.Rus temsilci konuşmaya başladığında Ukrayna heyeti üyeleri ellerindeki listede konuşmacının isminin olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Rus heyeti de Ukrayna heyetine karşılık verdi. Tartışma büyümeden önlendi.
KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında gerginlik
Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi 61. Genel Kurulu’nda Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında gerginlik yaşandı.
Ankara’da devam eden KEİPA 61. Genel Kurulu’nda Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında gerginlik yaşandı. Ukrayna KEİPA Ekonomi, Ticaret, Finansal İşler Komisyonu Başkanı Oleksandr Marikovskyi, Rusya’nın saldırısında 48 kişinin yaralandığını söyleyerek, “Masum insanları alışveriş yaparken ve tren istasyonunda öldürüyorsunuz. Bu sizin barışınız. Rus delegasyonuna şunu söylemek isterim; son 20 yılda Rusya’da özgür seçim yapılmadı. Siz seçilmediniz, ülkenizi temsil etmiyorsunuz. Siz Kremlin tarafından seçildiniz” ifadelerini kullandı.
Rus temsilci konuşmaya başladığında Ukrayna heyeti üyeleri ellerindeki listede konuşmacının isminin olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Rus heyeti de Ukrayna heyetine karşılık verdi. Tartışma büyümeden önlendi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.