teknomendo
ak

İsveç Dışişleri: “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği onaylama vakti geldi”

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2023 - 16:34, Güncelleme: 21.06.2023 - 15:59
 

İsveç Dışişleri: “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği onaylama vakti geldi”

İsveç Dışişleri: “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği onaylama vakti geldi”

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstörm, “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylama vakti geldi” dedi.İsveç’in NATO’ya üyelik süreci devam ediyor. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstörm, “İsveç, Ankara’nın istediği bütün yükümlükleri yerine getirdi. Bizden istenilen neyse onu yaptık. Şimdi TBMM’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylama sürecini başlatması gerekiyor” diye konuştu. Billstörm, İsveç’in Temmuz ayında Vilnius’ta düzenlenecek NATO Zirvesi’ne kadar üyeliğin onaylanacağı konusunda umutlu olduklarını ancak bir “B Planı”nın olmadığını söyledi.Geçtiğimiz aylarda terör örgütü PKK’nın İsveç’in başkenti Stockholm’da bayraklarını dalgalandırarak gösteri düzenlenmesinin üzerine İsveç’te gösteri yapmanın serbest olduğunu söyleyen Bilsstörm, “Yasal olan şeyin her zaman uygun olmadığını da belirtiyoruz” şeklinde konuştu.İsveç’in NATO’ya üyeliğiGeçtiğimiz Nisan ayında Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği onaylanmış Finlandiya ile birlikte başvuru yapan İsveç’in üyeliği ise terörle mücadele yasaları nedeniyle henüz onaylanmamıştı. Türkiye, İsveç’te terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle daha sıkı önlemler alınmasını talep etmiş, bunun üzerine İsveç 1 Haziran’da terör örgütlerine üyeliğini suç kapsamına alınmasını öngören yasayı yürürlüğe sokmuştu.
İsveç Dışişleri: “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği onaylama vakti geldi”
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstörm, “Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylama vakti geldi” dedi.
İsveç’in NATO’ya üyelik süreci devam ediyor. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstörm, “İsveç, Ankara’nın istediği bütün yükümlükleri yerine getirdi. Bizden istenilen neyse onu yaptık. Şimdi TBMM’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğini onaylama sürecini başlatması gerekiyor” diye konuştu. Billstörm, İsveç’in Temmuz ayında Vilnius’ta düzenlenecek NATO Zirvesi’ne kadar üyeliğin onaylanacağı konusunda umutlu olduklarını ancak bir “B Planı”nın olmadığını söyledi.
Geçtiğimiz aylarda terör örgütü PKK’nın İsveç’in başkenti Stockholm’da bayraklarını dalgalandırarak gösteri düzenlenmesinin üzerine İsveç’te gösteri yapmanın serbest olduğunu söyleyen Bilsstörm, “Yasal olan şeyin her zaman uygun olmadığını da belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

İsveç’in NATO’ya üyeliği
Geçtiğimiz Nisan ayında Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği onaylanmış Finlandiya ile birlikte başvuru yapan İsveç’in üyeliği ise terörle mücadele yasaları nedeniyle henüz onaylanmamıştı. Türkiye, İsveç’te terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle daha sıkı önlemler alınmasını talep etmiş, bunun üzerine İsveç 1 Haziran’da terör örgütlerine üyeliğini suç kapsamına alınmasını öngören yasayı yürürlüğe sokmuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.