teknomendo
ak

Ispartalı üreticilere tohum desteği

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.05.2023 - 17:01, Güncelleme: 02.05.2023 - 16:49
 

Ispartalı üreticilere tohum desteği

Ispartalı üreticilere tohum desteği

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde nohut, ayçiçeği, çörek otu ve aspir tohumu dağıtıldı. Projeyle, boş bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılması ve bitkisel üretimin artırılması amaçlanıyor.2023 yılı ilkbahar döneminde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilen Isparta Aspir Yetiştiriciliği Projesi, Isparta İli Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliği Projesi, Isparta Nohut Yetiştiriciliği Projesi, Kara Şifa Çörek Otu Isparta’yı Sevdi projesiyle tohum alımı ve dağıtımı yapıldı.Projeler çerçevesinde bin 316 kişiye 100 ton aspir, 892 kişiye 49 ton nohut, 155 kişiye 152 torba ayçiçeği, 36 kişiye 652 kilogram çörek otu tohumu dağıtıldı.Tohum talebinde bulunan tüm çiftçilerin talepleri karşılanmış olup, 2023 yılı üretim sezonunda yaklaşık 28 bin dekar boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazi üretime kazandırıldı.
Ispartalı üreticilere tohum desteği
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Tarım Alanlarının Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi çerçevesinde nohut, ayçiçeği, çörek otu ve aspir tohumu dağıtıldı. Projeyle, boş bırakılan arazilerin tarımsal üretime kazandırılması ve bitkisel üretimin artırılması amaçlanıyor.
2023 yılı ilkbahar döneminde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce kabul edilen Isparta Aspir Yetiştiriciliği Projesi, Isparta İli Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliği Projesi, Isparta Nohut Yetiştiriciliği Projesi, Kara Şifa Çörek Otu Isparta’yı Sevdi projesiyle tohum alımı ve dağıtımı yapıldı.
Projeler çerçevesinde bin 316 kişiye 100 ton aspir, 892 kişiye 49 ton nohut, 155 kişiye 152 torba ayçiçeği, 36 kişiye 652 kilogram çörek otu tohumu dağıtıldı.
Tohum talebinde bulunan tüm çiftçilerin talepleri karşılanmış olup, 2023 yılı üretim sezonunda yaklaşık 28 bin dekar boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazi üretime kazandırıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.