teknomendo
ak

İklim aktivistleri nedeniyle Cenevre Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.05.2023 - 20:30, Güncelleme: 23.05.2023 - 20:24
 

İklim aktivistleri nedeniyle Cenevre Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

İklim aktivistleri nedeniyle Cenevre Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı

Özel jetlerin yasaklanmasını talep eden yaklaşık 100 iklim aktivisti, düzenledikleri protesto ile Cenevre Havalimanı’nda uçuşların askıya alınmasına neden oldu.İsviçre’de özel jetlerin yasaklanmasını talep eden yaklaşık 100 iklim aktivisti, Cenevre Havalimanı’nda düzenlen özel jet fuarını hedef aldı. Ellerinde “Özel jetleri yasaklayın” ve “Özel jetler umutlarımızı bitiriyor” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, firmaları tarafından tanıtım için getirilen özel jetlerin önüne otururken, bazı göstericiler kendilerini jetlere kelepçelediler. Protesto nedeniyle havalimanında uçuşların askıya alınırken, güvenlik güçleri göstericileri yaka paça gözaltına aldı.Cenevre Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, göstericiler ve güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralandığı bildirilerek, tüm uçuşların bir saat askıya alındığını ve gün boyunca gecikmelerin beklendiğini söylendi.Greenpeace’ten Klara Maria Schenk yaptığı açıklamada, "Yalnızca bir saat içinde, özel bir jet bir tona kadar karbondioksit salabilir. Bu, Afrika’da yaşayan bir insanın yıllık ortalama tüketiminin iki katıdır" dedi.
İklim aktivistleri nedeniyle Cenevre Havalimanı’nda uçuşlar askıya alındı
Özel jetlerin yasaklanmasını talep eden yaklaşık 100 iklim aktivisti, düzenledikleri protesto ile Cenevre Havalimanı’nda uçuşların askıya alınmasına neden oldu.

İsviçre’de özel jetlerin yasaklanmasını talep eden yaklaşık 100 iklim aktivisti, Cenevre Havalimanı’nda düzenlen özel jet fuarını hedef aldı. Ellerinde “Özel jetleri yasaklayın” ve “Özel jetler umutlarımızı bitiriyor” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, firmaları tarafından tanıtım için getirilen özel jetlerin önüne otururken, bazı göstericiler kendilerini jetlere kelepçelediler. Protesto nedeniyle havalimanında uçuşların askıya alınırken, güvenlik güçleri göstericileri yaka paça gözaltına aldı.
Cenevre Havalimanı tarafından yapılan açıklamada, göstericiler ve güvenlik görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralandığı bildirilerek, tüm uçuşların bir saat askıya alındığını ve gün boyunca gecikmelerin beklendiğini söylendi.
Greenpeace’ten Klara Maria Schenk yaptığı açıklamada, "Yalnızca bir saat içinde, özel bir jet bir tona kadar karbondioksit salabilir. Bu, Afrika’da yaşayan bir insanın yıllık ortalama tüketiminin iki katıdır" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.