teknomendo
ak

Erzincan’da meralar küçükbaş hayvanlarla şenlendi

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.05.2023 - 10:04, Güncelleme: 10.05.2023 - 09:31
 

Erzincan’da meralar küçükbaş hayvanlarla şenlendi

Erzincan’da meralar küçükbaş hayvanlarla şenlendi

Erzincan’da meralar, havaların iyice ısınıp doğanın yeşermesiyle birlikte ağıllardan çıkarılan koyun sürüleriyle şenleniyor.Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Erzincan’da, yüzlerce koyun sürüsü meralara çıkarılırken, zorlu geçen kış şartlarının ardından çobanların meradaki mesaisi başladı.Sürülerin sabahın ilk ışıklarıyla başlayan yolculuğu, akşam gün batımına kadar sürerken, havanın kararmasıyla ağıllara dönen koyunlar kuzuları emziriyor. Bazı sürü sahipleri daha verimli araziye ulaşmak için yorucu yürüyüşün ardından hayvanlarını meralara ulaştırıyor. Yüzlerce küçükbaş hayvanı meralarda otlatan çobanlar, büyük çaba harcıyor.Yaylada çobanlık yapan Sefer Çelik, kışın ardından yazın gelmesiyle sürüleri meralara çıkarttıklarını belirterek, bundan sonra sabahtan akşama kadar küçükbaş hayvanları meralarda otlatacaklarını söyledi.Sürüleri meralara çıkararak yem masraflarından kurtulduklarını dile getiren Çelik, "Sabah erkenden kalkıp koyunları kuzularıyla buluşturuyoruz. Emzirmenin ardından koyunları meraya götürerek otlatıyoruz. Öğleden sonra da aynı işlemi yaptıktan sonra koyun ve kuzuları ayrı ağıllara bırakıyoruz. Mera sezonu açıldığı için mutluyuz." diye konuştu.
Erzincan’da meralar küçükbaş hayvanlarla şenlendi
Erzincan’da meralar, havaların iyice ısınıp doğanın yeşermesiyle birlikte ağıllardan çıkarılan koyun sürüleriyle şenleniyor.
Küçükbaş hayvancılığın önemli merkezlerinden Erzincan’da, yüzlerce koyun sürüsü meralara çıkarılırken, zorlu geçen kış şartlarının ardından çobanların meradaki mesaisi başladı.
Sürülerin sabahın ilk ışıklarıyla başlayan yolculuğu, akşam gün batımına kadar sürerken, havanın kararmasıyla ağıllara dönen koyunlar kuzuları emziriyor. Bazı sürü sahipleri daha verimli araziye ulaşmak için yorucu yürüyüşün ardından hayvanlarını meralara ulaştırıyor. Yüzlerce küçükbaş hayvanı meralarda otlatan çobanlar, büyük çaba harcıyor.
Yaylada çobanlık yapan Sefer Çelik, kışın ardından yazın gelmesiyle sürüleri meralara çıkarttıklarını belirterek, bundan sonra sabahtan akşama kadar küçükbaş hayvanları meralarda otlatacaklarını söyledi.
Sürüleri meralara çıkararak yem masraflarından kurtulduklarını dile getiren Çelik, "Sabah erkenden kalkıp koyunları kuzularıyla buluşturuyoruz. Emzirmenin ardından koyunları meraya götürerek otlatıyoruz. Öğleden sonra da aynı işlemi yaptıktan sonra koyun ve kuzuları ayrı ağıllara bırakıyoruz. Mera sezonu açıldığı için mutluyuz." diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.