teknomendo
ak

Burkina Faso’da çatışma: 21 ölü

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2023 - 16:06, Güncelleme: 07.06.2023 - 15:33
 

Burkina Faso’da çatışma: 21 ölü

Burkina Faso’da çatışma: 21 ölü

Burkina Faso’da güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada 21 kişi hayatını kaybetti.Burkina Faso’nun batısındaki Boulgou eyaletinde bulunan Sawenga kasabasında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri çatıştı. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çatışmada sivillere askeri eğitimin verildiği Vatan Savunma Gönüllüleri (VDP) üyesi 14 kişinin ve güvenlik gücü mensubu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırılarda 5 kişinin de yaralandığı aktarılırken, polis 50 teröristi etkisiz hale getirdi.Öte yandan, ülkenin Comoe eyaletine bağlı Yendere kasabasında yaşanan çatışmalarda da 1 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti. Bölgede artan saldırılar nedeniyle bölge sakinlerinin Fildişi Sahilleri’ne akın ettiği belirtiliyor.Ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle 2022 yılında 18 bin Burkina Fasolu, Fildişi Sahilleri’ne göç etti. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso’daki güvenlik güçleri, 2015’te sınır ülke Mali’den sürgün edilen ayrılıkçı gruplarla çatışıyor.
Burkina Faso’da çatışma: 21 ölü
Burkina Faso’da güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada 21 kişi hayatını kaybetti.
Burkina Faso’nun batısındaki Boulgou eyaletinde bulunan Sawenga kasabasında güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri çatıştı. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, çatışmada sivillere askeri eğitimin verildiği Vatan Savunma Gönüllüleri (VDP) üyesi 14 kişinin ve güvenlik gücü mensubu 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırılarda 5 kişinin de yaralandığı aktarılırken, polis 50 teröristi etkisiz hale getirdi.
Öte yandan, ülkenin Comoe eyaletine bağlı Yendere kasabasında yaşanan çatışmalarda da 1 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti. Bölgede artan saldırılar nedeniyle bölge sakinlerinin Fildişi Sahilleri’ne akın ettiği belirtiliyor.
Ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle 2022 yılında 18 bin Burkina Fasolu, Fildişi Sahilleri’ne göç etti. Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Burkina Faso’daki güvenlik güçleri, 2015’te sınır ülke Mali’den sürgün edilen ayrılıkçı gruplarla çatışıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.