teknomendo
ak

Boz ayının ağaç dalındaki ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı

Asayiş (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.06.2023 - 12:01, Güncelleme: 15.06.2023 - 11:53
 

Boz ayının ağaç dalındaki ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı

Boz ayının ağaç dalındaki ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı

Bitlis’te bulunan Nemrut Krater Gölü’nde yaşayan boz ayının bir hayvansever tarafından ağacın dalına bırakılan ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı.Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçe sınırları içerisinde bulunan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin florasıyla birlikte birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Krater gölü çevresinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan boz ayılar ise bölgeye giden vatandaşların ve doğaseverlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Ahlat ilçesinde yaşayan Asım Araboğa isimli hayvansever, fırsat buldukça yanında götürdüğü yiyeceklerle Nemrut Dağı’nda yaşayan ayıların beslenmesine yardımcı oluyor. Araboğa, son olarak yanına götürdüğü ekmekleri Nemrut Krater Gölü’ndeki ormanlık alanda yaşayan ayıların beslenmesi için ağaç dallarına bıraktı. Arabasına geçerek ayıların gelmesini bekleyen hayvansever Asım Araboğa, ayıların gelerek ağaç dalına bırakılan ekmeği uzanarak almasını cep telefonuyla kayıt altına aldı. Çekilen görüntülerde iki ayağının üstüne kalkarak ağaç dalına bırakılan ekmeği alan ayının daha sonra ormanın içine doğru gittiği görülüyor.İHA muhabirine açıklamada bulunan hayvansever Asım Araboğa ise “2019 yılından beri Nemrut Krater Gölü’ne pikniğe giderim. Pikniğe gittiğimde de yanımda ayılar için yiyecek götürürüm. Dün de gittim ayı geldi. Ekmeği kavak ağacına astım, nasıl alacak diye onu takip ettim. Ayı uzanıp ekmeği alıp yiyecekleri yedikten sonra ormanın içinde kayboldu” dedi.
Boz ayının ağaç dalındaki ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı
Bitlis’te bulunan Nemrut Krater Gölü’nde yaşayan boz ayının bir hayvansever tarafından ağacın dalına bırakılan ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı.
Bitlis’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçe sınırları içerisinde bulunan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Krater Gölü, doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin florasıyla birlikte birçok canlıya da ev sahipliği yapıyor. Krater gölü çevresinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan boz ayılar ise bölgeye giden vatandaşların ve doğaseverlerin ilgi odağı haline gelmeye başladı. Ahlat ilçesinde yaşayan Asım Araboğa isimli hayvansever, fırsat buldukça yanında götürdüğü yiyeceklerle Nemrut Dağı’nda yaşayan ayıların beslenmesine yardımcı oluyor. Araboğa, son olarak yanına götürdüğü ekmekleri Nemrut Krater Gölü’ndeki ormanlık alanda yaşayan ayıların beslenmesi için ağaç dallarına bıraktı. Arabasına geçerek ayıların gelmesini bekleyen hayvansever Asım Araboğa, ayıların gelerek ağaç dalına bırakılan ekmeği uzanarak almasını cep telefonuyla kayıt altına aldı. Çekilen görüntülerde iki ayağının üstüne kalkarak ağaç dalına bırakılan ekmeği alan ayının daha sonra ormanın içine doğru gittiği görülüyor.
İHA muhabirine açıklamada bulunan hayvansever Asım Araboğa ise “2019 yılından beri Nemrut Krater Gölü’ne pikniğe giderim. Pikniğe gittiğimde de yanımda ayılar için yiyecek götürürüm. Dün de gittim ayı geldi. Ekmeği kavak ağacına astım, nasıl alacak diye onu takip ettim. Ayı uzanıp ekmeği alıp yiyecekleri yedikten sonra ormanın içinde kayboldu” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.