teknomendo
ak

Bakan Çavuşoğlu: "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil"

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.05.2023 - 16:31, Güncelleme: 19.05.2023 - 16:07
 

Bakan Çavuşoğlu: "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil"

Bakan Çavuşoğlu: "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimine ilişkin, "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil" dedi.Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın Stuttgart kentinde bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde bir Türk vatandaşa ait seyahat acentesinin kundaklanmasının ardından iş yeri sahibini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Aradım ’Geçmiş olsun, devletimiz yanınızda’ dedim ve şikayette bulunup bulunmadığını sordum. Bana verdiği cevap çok önemli. ’Bugüne kadar bize yönelik özellikle PKK’nın ve ırkçıların hangi saldırısının hesabı soruldu, aydınlatıldı, güvenmiyorum bunlara’ dedi. Kaç tane ırkçı saldırı oldu, camilere saldırı oldu. İşte Soligen olsun, birkaç sene önce Frankfurt’ta vatandaşlarımızı taradılar öldürdüler. Hiçbiri aydınlatılamıyor. Benim Avrupa, Almanya karşıtlığım yok. Ben her ülkeyle iyi geçinmek isterim. Almanya’nın bu konularda maalesef sicili temiz değil. İlgili bakana da söyledim, İçişleri Bakanına da söyledim gittiğimde, şimdiki bakana da söyledim. Irkçı ve İslami motifli saldırıların hiçbiri aydınlatılmadı“ diye konuştu.
Bakan Çavuşoğlu: "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimine ilişkin, "Almanya’nın Türklere yapılan saldırıları aydınlatma konusunda maalesef sicili temiz değil" dedi.
Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın Stuttgart kentinde bir Türk seyahat acentesini kundaklama girişimi hakkında açıklamalarda bulundu. Sabah saatlerinde bir Türk vatandaşa ait seyahat acentesinin kundaklanmasının ardından iş yeri sahibini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Aradım ’Geçmiş olsun, devletimiz yanınızda’ dedim ve şikayette bulunup bulunmadığını sordum. Bana verdiği cevap çok önemli. ’Bugüne kadar bize yönelik özellikle PKK’nın ve ırkçıların hangi saldırısının hesabı soruldu, aydınlatıldı, güvenmiyorum bunlara’ dedi. Kaç tane ırkçı saldırı oldu, camilere saldırı oldu. İşte Soligen olsun, birkaç sene önce Frankfurt’ta vatandaşlarımızı taradılar öldürdüler. Hiçbiri aydınlatılamıyor. Benim Avrupa, Almanya karşıtlığım yok. Ben her ülkeyle iyi geçinmek isterim. Almanya’nın bu konularda maalesef sicili temiz değil. İlgili bakana da söyledim, İçişleri Bakanına da söyledim gittiğimde, şimdiki bakana da söyledim. Irkçı ve İslami motifli saldırıların hiçbiri aydınlatılmadı“ diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.