teknomendo
ak

Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’ya davet etti

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2023 - 20:30, Güncelleme: 29.05.2023 - 20:02
 

Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’ya davet etti

Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’ya davet etti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim zaferini tebrik ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’nın başkenti Berlin’e davet etti.Dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla tebrik eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim zaferini bir kez daha kutladı. Federal Enformasyon Bürosu tarafında yapılan yazılı açıklamada, Schozl’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’nın başkenti Berlin’e davet ettiği ifade edilerek, Başbakan Scholz’un özellikle NATO’daki ortak müttefikler olarak Almanya ile Türkiye arasındaki yakın bağların önemine vurgu yaptığı aktarıldı.Scholz’un iki hükümet arasındaki işbirliğinde yeni bir başlangıç olmasını istediğini, ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz, NATO’da alınan kararlar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri konusunda birlikte çalışmak istediklerini belirttiği aktarıldı.
Almanya Başbakanı Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’ya davet etti
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim zaferini tebrik ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’nın başkenti Berlin’e davet etti.
Dün düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajla tebrik eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim zaferini bir kez daha kutladı. Federal Enformasyon Bürosu tarafında yapılan yazılı açıklamada, Schozl’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Almanya’nın başkenti Berlin’e davet ettiği ifade edilerek, Başbakan Scholz’un özellikle NATO’daki ortak müttefikler olarak Almanya ile Türkiye arasındaki yakın bağların önemine vurgu yaptığı aktarıldı.
Scholz’un iki hükümet arasındaki işbirliğinde yeni bir başlangıç olmasını istediğini, ayrıca iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Doğu Akdeniz, NATO’da alınan kararlar ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri konusunda birlikte çalışmak istediklerini belirttiği aktarıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.