ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği Sivas’ta Başladı

28.02.2017 - 09:54, Güncelleme: 28.02.2017 - 09:54
 

Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği Sivas’ta Başladı

Sivas, Erzurum, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa’ da telekonferans yoluyla başlatılan Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği ve Toplu Aşılama Kampanyası Sivas Yıldızeli İlçesine bağlı Banaz Köyü’nde gerçekleştirildi.

Sivas, Erzurum, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa’ da telekonferans yoluyla başlatılan Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği ve Toplu Aşılama Kampanyası Sivas Yıldızeli İlçesine bağlı Banaz Köyü’nde gerçekleştirildi.  Program; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI, Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Millet Vekili Mehmet Habib SOLUK, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Telekonferans yolu ile Erzurum’dan bağlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK yaptığı konuşmada; “Şap hastalığıyla mücadelenin amacı buzağı ölümlerini durdurmak ve bir anlamda da dışarıya bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Şap hastalığıyla mücadeleyi büyük seferberlik halinde Edirne'den Kars'a başlatıyoruz. Et meselesini dert meselesi olmaktan mutlak surette çıkarmalıyız. Milli tarım projesi kapsamında birçok proje devreye koyduk. Tarım ve hayvancılık konusunda kendi kendine yeten bir ülke olmak durumundayız. Bu coğrafya bize bunu emrediyor. Hayvancılıkta gerekli sağlık kurallarına yeterince uyulmadığı için yılda 350 - 400 bin buzağının ölüyor. 400 bin buzağı ölecek, 500 bin hayvan ithal edeceksin. Niye 400 bin buzağı kurtarmak varken 500 bin hayvan ithal edelim. Şap hastalığıyla mücadelenin amacı buzağı ölümlerini durdurmak ve bir anlamda da dışarıya bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır.” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, konuşmasının ardından telekonferans yoluyla, aşılama kampanyasının yürütüldüğü Sivas, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa'daki programlara bağlanıp kampanyayı başlattı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI telekonferans bağlantısı sırasında yaptığı konuşmada; “Yaklaşık bir buçuk yıl önce sorunlarımıza milli çözüm bulacağız talimatınız ve önderliğinizle başladığımız yoğun çalışmalar neticesinde ve Milli Tarım Projesi adı altında ete kemiğe büründürdüğümüz büyük milli projemizin önemli bir bileşeni olan Hastalıklardan Ari çalışması için yine bugün sizlerin talimatı ile buradayız. İnşallah Türkiye hayvancılığı için önemli ve stratejik şehirlerinden biri olan Sivas’ta bugün hastalıklardan ari çalışması için bismillah diyeceğiz.” dedi. Bakan Faruk Çelik ise; “Sivas’ta hayvancılık açısından son derece önemli bir İlimiz desteklerin tümü Sivas için de geçerli, bu kampanyanın Sivas için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Program sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI ve protokol üyeleri programın yapıldığı alanda bulunan işletmeyi gezerek Veteriner Hekimlerin yaptığı şap aşısı çalışmasını izledi.
Sivas, Erzurum, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa’ da telekonferans yoluyla başlatılan Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği ve Toplu Aşılama Kampanyası Sivas Yıldızeli İlçesine bağlı Banaz Köyü’nde gerçekleştirildi.

Sivas, Erzurum, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa’ da telekonferans yoluyla başlatılan Şap Hastalığı İle Mücadele Seferberliği ve Toplu Aşılama Kampanyası Sivas Yıldızeli İlçesine bağlı Banaz Köyü’nde gerçekleştirildi.

 

 Program; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI, Sivas Valisi Davut GÜL, Sivas Millet Vekili Mehmet Habib SOLUK, Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit YILDIZ ve diğer protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Telekonferans yolu ile Erzurum’dan bağlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK yaptığı konuşmada; “Şap hastalığıyla mücadelenin amacı buzağı ölümlerini durdurmak ve bir anlamda da dışarıya bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır. Şap hastalığıyla mücadeleyi büyük seferberlik halinde Edirne'den Kars'a başlatıyoruz. Et meselesini dert meselesi olmaktan mutlak surette çıkarmalıyız. Milli tarım projesi kapsamında birçok proje devreye koyduk. Tarım ve hayvancılık konusunda kendi kendine yeten bir ülke olmak durumundayız. Bu coğrafya bize bunu emrediyor.

 

Hayvancılıkta gerekli sağlık kurallarına yeterince uyulmadığı için yılda 350 - 400 bin buzağının ölüyor. 400 bin buzağı ölecek, 500 bin hayvan ithal edeceksin. Niye 400 bin buzağı kurtarmak varken 500 bin hayvan ithal edelim. Şap hastalığıyla mücadelenin amacı buzağı ölümlerini durdurmak ve bir anlamda da dışarıya bağımlılığımızı ortadan kaldırmaktır.” dedi.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK, konuşmasının ardından telekonferans yoluyla, aşılama kampanyasının yürütüldüğü Sivas, İzmir, Burdur ve Şanlıurfa'daki programlara bağlanıp kampanyayı başlattı.

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI telekonferans bağlantısı sırasında yaptığı konuşmada; “Yaklaşık bir buçuk yıl önce sorunlarımıza milli çözüm bulacağız talimatınız ve önderliğinizle başladığımız yoğun çalışmalar neticesinde ve Milli Tarım Projesi adı altında ete kemiğe büründürdüğümüz büyük milli projemizin önemli bir bileşeni olan Hastalıklardan Ari çalışması için yine bugün sizlerin talimatı ile buradayız. İnşallah Türkiye hayvancılığı için önemli ve stratejik şehirlerinden biri olan Sivas’ta bugün hastalıklardan ari çalışması için bismillah diyeceğiz.” dedi.

 

Bakan Faruk Çelik ise; “Sivas’ta hayvancılık açısından son derece önemli bir İlimiz desteklerin tümü Sivas için de geçerli, bu kampanyanın Sivas için de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Program sonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret YAZICI ve protokol üyeleri programın yapıldığı alanda bulunan işletmeyi gezerek Veteriner Hekimlerin yaptığı şap aşısı çalışmasını izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.