ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Karabük’te artan sivrisineklere karşı ilaçlama yapılıyor

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.08.2023 - 16:08, Güncelleme: 10.08.2023 - 15:05
 

Karabük’te artan sivrisineklere karşı ilaçlama yapılıyor

Karabük’te artan sivrisineklere karşı ilaçlama yapılıyor

Karabük Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artan sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlattı.Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri dere yataklarında yapılan saha ve bilimsel çalışmalar sonucunda Similium türü sineklerinin yoğun olduğunu tespit etti..Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların açık mekanlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve sineklerin verdiği rahatsızlıkları azaltmak için ekipler ilaçlama çalışması başlatıldı.Ekipler şehir yaşamında üreme alanı olan kanallar, rögarlar, yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve dereleri gezerek ilaçlama yapıyor.Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kullanılan maddenin dünya üzerinde Similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan ve balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli, çevreye herhangi bir zararı olmayan, sadece hedef canlı Similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde onaylı bir ilaç olduğu belirtildi.
Karabük’te artan sivrisineklere karşı ilaçlama yapılıyor
Karabük Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte artan sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlattı.
Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri dere yataklarında yapılan saha ve bilimsel çalışmalar sonucunda Similium türü sineklerinin yoğun olduğunu tespit etti..
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların açık mekanlarda daha rahat vakit geçirmesini sağlamak ve sineklerin verdiği rahatsızlıkları azaltmak için ekipler ilaçlama çalışması başlatıldı.
Ekipler şehir yaşamında üreme alanı olan kanallar, rögarlar, yeşil alanlar, bataklık, sulak alanlar ve dereleri gezerek ilaçlama yapıyor.
Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kullanılan maddenin dünya üzerinde Similium mücadele programlarında kullanılan tek ürün olan ve balıklar, kuşlar, kurbağalar, arılar, insanlar ve memeli hayvanlar için güvenli, çevreye herhangi bir zararı olmayan, sadece hedef canlı Similium türü üzerinde etkili, aktif maddesi Avrupa Birliği Biyosidal direktifinde onaylı bir ilaç olduğu belirtildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.