teknomendo
ak

Hamile keçiyi sezaryen yaprak kesilmekten kurtardı

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2023 - 14:01, Güncelleme: 28.02.2023 - 13:29
 

Hamile keçiyi sezaryen yaprak kesilmekten kurtardı

Hamile keçiyi sezaryen yaprak kesilmekten kurtardı

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde doğum yapamayan keçiyi kesilmekten kurtardı. Uludere’nin Gülyazı köyünde hayvancılık ile uğraşan bir çiftçinin keçisi 20 gündür doğum sancısı çekiyordu, keçi doğum yapamayınca çiftçide keçiyi sancılardan kurtarmak için kesmeyi kararlaştırdı.Uludere İlçe Tarım ve orman Müdürü Murat İnan’nın haberdar olmasıyla mesai günü olmamasına rağmen keçiyi kontrol etmek üzere Gülyazı köyüne gitti. Keçiyi kontrol eden Veteriner İlçe Tarım Orman Müdürü Murat İnan keçinin rahim kanalının açılmadığı için doğum yapamadığını tespit ederek sezaryen ile doğum yapma kararı aldı. Sezaryen ile doğum yaptıran İnan, keçiden iki yavru alarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi ve keçiyi kesilmekten kurtardı.Uludere Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Murat İnan, “15-20 gündür doğum yapamayan ve sancı çeken keçi doğum yapamıyordu, aşırı sancılardan kesim yapılacaktı. Gelen telefonla muayene edildiğinde rahim kanalı açılmadığı ve yavruların asfiksiden, keçinin de gebelik toksemisin den öleceği teşhisi konuldu. Sezaryenle doğum yapılarak iki erkek yavru sağ çıkarıldı anne ve yavrular iyi durumda’’ dedi.
Hamile keçiyi sezaryen yaprak kesilmekten kurtardı
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde doğum yapamayan keçiyi kesilmekten kurtardı. Uludere’nin Gülyazı köyünde hayvancılık ile uğraşan bir çiftçinin keçisi 20 gündür doğum sancısı çekiyordu, keçi doğum yapamayınca çiftçide keçiyi sancılardan kurtarmak için kesmeyi kararlaştırdı.
Uludere İlçe Tarım ve orman Müdürü Murat İnan’nın haberdar olmasıyla mesai günü olmamasına rağmen keçiyi kontrol etmek üzere Gülyazı köyüne gitti. Keçiyi kontrol eden Veteriner İlçe Tarım Orman Müdürü Murat İnan keçinin rahim kanalının açılmadığı için doğum yapamadığını tespit ederek sezaryen ile doğum yapma kararı aldı. Sezaryen ile doğum yaptıran İnan, keçiden iki yavru alarak başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi ve keçiyi kesilmekten kurtardı.
Uludere Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Murat İnan, “15-20 gündür doğum yapamayan ve sancı çeken keçi doğum yapamıyordu, aşırı sancılardan kesim yapılacaktı. Gelen telefonla muayene edildiğinde rahim kanalı açılmadığı ve yavruların asfiksiden, keçinin de gebelik toksemisin den öleceği teşhisi konuldu. Sezaryenle doğum yapılarak iki erkek yavru sağ çıkarıldı anne ve yavrular iyi durumda’’ dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.