ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.08.2023 - 12:33, Güncelleme: 06.08.2023 - 12:03
 

Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor

Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor

Düzce’de çocuklarının çeyizlerini hazırlamak için Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş nakış kurslarına katılan Ümran Usta, eğitimler sonrası açtığı dükkanda 10 yıldır terzilik yapıyor.Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde açılan dikiş nakış kurslarına çocuklarının çeyizini hazırlamak için başlayan Ümran Usta, daha sonra bunu meslek haline dönüştürmek istedi. Pazar tezgahlarında satılması için şalvar ve etekler diken Usta, 10 yılın sonunda ise kendi dükkanını açtı. Halk Eğitim Merkezi’nde başladığı kursun hayatını değiştirdiğini söyleyen Ümran Usta, "Terzi olmak için değil de amacım çocuklarıma çeyiz hazırlamaktı. Kursta nakışın yanı sıra dikişte dikmemiz gerekiyordu. Ufkum genişledi. Arkadaşlar, komşular, etraftan daha fazla giysi istemeye başladılar. Daha geniş bir kitleye ulaştım. Evimin üst katında birkaç pazar tezgahına şalvar, etek dikiyordum. Böylelikle başladı" dedi.Dikiş dikmekten keyif aldığını belirten Usta, "Dikiş dikmek aslında çok zevkli. Bildiğimiz her şey zevkli ve kolaydır. Bilmediğiniz şeyler zordur ve zevk alamazsınız" diye konuştu.Hazır giyime inat makinesiyle dikmeye devam ediyorHazır giyim markalarının yaygınlaştığı bu dönemde müşterilerinin isteklerine göre ürünler diken Usta, "Terziler giysi daraltır ya da paça kısaltır konumuna geldik ama terzinin işçiliğini beğenip tercih eden de de çok fazla. Hazır giyimde beden olmayabiliyor, boyda sıkıntı olabiliyor. Terziye insanlar o zaman gidiyor. Ne istediğine bağlı. İnsanlar mağazaya gider ürünleri beğenmez, bedeni olmaz ya da boyda sıkıntı yaşar. O zaman bize gelir, memnun da kalır" ifadelerini kullandı.
Çocuklarına çeyiz için başladı, 10 yıldır terzilik yapıyor
Düzce’de çocuklarının çeyizlerini hazırlamak için Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş nakış kurslarına katılan Ümran Usta, eğitimler sonrası açtığı dükkanda 10 yıldır terzilik yapıyor.
Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde açılan dikiş nakış kurslarına çocuklarının çeyizini hazırlamak için başlayan Ümran Usta, daha sonra bunu meslek haline dönüştürmek istedi. Pazar tezgahlarında satılması için şalvar ve etekler diken Usta, 10 yılın sonunda ise kendi dükkanını açtı. Halk Eğitim Merkezi’nde başladığı kursun hayatını değiştirdiğini söyleyen Ümran Usta, "Terzi olmak için değil de amacım çocuklarıma çeyiz hazırlamaktı. Kursta nakışın yanı sıra dikişte dikmemiz gerekiyordu. Ufkum genişledi. Arkadaşlar, komşular, etraftan daha fazla giysi istemeye başladılar. Daha geniş bir kitleye ulaştım. Evimin üst katında birkaç pazar tezgahına şalvar, etek dikiyordum. Böylelikle başladı" dedi.
Dikiş dikmekten keyif aldığını belirten Usta, "Dikiş dikmek aslında çok zevkli. Bildiğimiz her şey zevkli ve kolaydır. Bilmediğiniz şeyler zordur ve zevk alamazsınız" diye konuştu.

Hazır giyime inat makinesiyle dikmeye devam ediyor
Hazır giyim markalarının yaygınlaştığı bu dönemde müşterilerinin isteklerine göre ürünler diken Usta, "Terziler giysi daraltır ya da paça kısaltır konumuna geldik ama terzinin işçiliğini beğenip tercih eden de de çok fazla. Hazır giyimde beden olmayabiliyor, boyda sıkıntı olabiliyor. Terziye insanlar o zaman gidiyor. Ne istediğine bağlı. İnsanlar mağazaya gider ürünleri beğenmez, bedeni olmaz ya da boyda sıkıntı yaşar. O zaman bize gelir, memnun da kalır" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.