ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Buca’da aşure dualarla karıldı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.08.2023 - 18:05, Güncelleme: 01.08.2023 - 17:29
 

Buca’da aşure dualarla karıldı

Buca’da aşure dualarla karıldı

İzmir’in Buca ilçesinde, Muharrem ayı nedeniyle aşure dualarla karıldı, vatandaşlara ikram edildi.Buca’da, Muharrem ayında geleneksel hale getirilen aşure ikramı yurttaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Buca Cemevi’ndeki etkinlikte yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Aşure kazanları protokolün katılımıyla dualar eşliğinde karıldı. İkram öncesi bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kerbela Olayının hala dinmeyen bir acı olduğunu vurgulayarak, “Hz. İmam Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela çöllerinde katledilmesi, İslam tarihinin en hazin sayfalarından biridir. Bu acı yanan yüreklerin acısıdır; ama aynı zamanda yezitlerin zulmüne boyun eğmemenin onurudur” diye konuştu.Başkan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:"Hacı Bektaş-ı Veli, insan olmanın erdemini ’Eline, beline, diline sahip ol’ sözleriyle anlatırken, aslında dünyada huzur içinde yaşayabilmenin en önemli gereklerini de dile getirmiştir. Tarih boyunca halkın değerlerini birbirine yabancılaştırmaya çalışanlara, onların arasında ait oldukları kimliklerden dolayı fitne sokmaya çalışanlara en güzel cevabı yine halkımız vermiştir. O yüzden bütün bunlara karşı; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Zulme karşı her koşulda direnmek Kerbela’dan devraldığımız gelenektir."Programa ayrıca; İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Buca Kaymakamı Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi Başkanı Hüseyin Gökçe, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Aşure dağıtımının ardından sanatçı Vedat Gündoğdu, sahne alarak deyişler söyledi.
Buca’da aşure dualarla karıldı
İzmir’in Buca ilçesinde, Muharrem ayı nedeniyle aşure dualarla karıldı, vatandaşlara ikram edildi.
Buca’da, Muharrem ayında geleneksel hale getirilen aşure ikramı yurttaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Buca Cemevi’ndeki etkinlikte yüzlerce vatandaş bir araya geldi. Aşure kazanları protokolün katılımıyla dualar eşliğinde karıldı. İkram öncesi bir konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Kerbela Olayının hala dinmeyen bir acı olduğunu vurgulayarak, “Hz. İmam Hüseyin’in ve arkadaşlarının Kerbela çöllerinde katledilmesi, İslam tarihinin en hazin sayfalarından biridir. Bu acı yanan yüreklerin acısıdır; ama aynı zamanda yezitlerin zulmüne boyun eğmemenin onurudur” diye konuştu.
Başkan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hacı Bektaş-ı Veli, insan olmanın erdemini ’Eline, beline, diline sahip ol’ sözleriyle anlatırken, aslında dünyada huzur içinde yaşayabilmenin en önemli gereklerini de dile getirmiştir. Tarih boyunca halkın değerlerini birbirine yabancılaştırmaya çalışanlara, onların arasında ait oldukları kimliklerden dolayı fitne sokmaya çalışanlara en güzel cevabı yine halkımız vermiştir. O yüzden bütün bunlara karşı; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Zulme karşı her koşulda direnmek Kerbela’dan devraldığımız gelenektir."
Programa ayrıca; İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Buca Kaymakamı Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi Başkanı Hüseyin Gökçe, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Aşure dağıtımının ardından sanatçı Vedat Gündoğdu, sahne alarak deyişler söyledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.