pendik escort bayan
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak
Abdülkadir ERKAHRAMAN
Köşe Yazarı
Abdülkadir ERKAHRAMAN
 

İtikâf Ne Demektir?

İtikâf, cemaatle namaz kılınan bir mescidde, oruçlu olarak ve itikâfa niyet ederek bulunmak demektir. Buna göre itikâf, “Allahım beni bağışlamadıkça huzurundan ayrılmayacağım” demek olur. Bu şekilde itikâf yapmak, Peygamberimiz’in [sallallahu aleyhi vesellem] yaptığı bir uygulama olup Hanefîler’e göre sünnet-i kifâyedir. Yani bir yerleşim yerindeki cemaat içinde bir kişinin yapmasıyla diğerleri sorumluluktan kurtulmuş olur. Bununla beraber durumu müsait olan daha çok sayıda kişinin de itikâfa girmesi çok faziletli bir davranış olur. İtikâf Şâfiîler’e göre sünnettir.  İtikâfın Amacı Nedir?  İtikâfın amacı; Allah Teâlâ’ya yakınlaşabilmek için dış dünyadan sıyrılıp kalbi dünyevî meşguliyetlerden uzaklaştırmaktır. O’nun keremine dayanmak ve rahmetine yakınlaşmaktır. İtikâf yapan kişi, mescidde geçireceği bütün zamanını ibadete ayırmış demektir.  İtikâf Ne Zaman Yapılır?  Peygambermiz [sallallahu aleyhi vesellem] ramazan ayının son on günü girince, gecelerini diğer gecelerine göre daha fazla ihya eder, aile fertlerini uyandırır ve kendisini daha çok ibadete verirdi.(Buhârî, Bedül-vahy 5)  
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2024 - Perşembe

İtikâf Ne Demektir?

İtikâf, cemaatle namaz kılınan bir mescidde, oruçlu olarak ve itikâfa niyet ederek bulunmak demektir. Buna göre itikâf, “Allahım beni bağışlamadıkça huzurundan ayrılmayacağım” demek olur. Bu şekilde itikâf yapmak, Peygamberimiz’in [sallallahu aleyhi vesellem] yaptığı bir uygulama olup Hanefîler’e göre sünnet-i kifâyedir. Yani bir yerleşim yerindeki cemaat içinde bir kişinin yapmasıyla diğerleri sorumluluktan kurtulmuş olur. Bununla beraber durumu müsait olan daha çok sayıda kişinin de itikâfa girmesi çok faziletli bir davranış olur. İtikâf Şâfiîler’e göre sünnettir. 

İtikâfın Amacı Nedir? 

İtikâfın amacı; Allah Teâlâ’ya yakınlaşabilmek için dış dünyadan sıyrılıp kalbi dünyevî meşguliyetlerden uzaklaştırmaktır. O’nun keremine dayanmak ve rahmetine yakınlaşmaktır. İtikâf yapan kişi, mescidde geçireceği bütün zamanını ibadete ayırmış demektir. 

İtikâf Ne Zaman Yapılır? 

Peygambermiz [sallallahu aleyhi vesellem] ramazan ayının son on günü girince, gecelerini diğer gecelerine göre daha fazla ihya eder, aile fertlerini uyandırır ve kendisini daha çok ibadete verirdi.(Buhârî, Bedül-vahy 5)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.