pendik escort bayan
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak
Abdülkadir ERKAHRAMAN
Köşe Yazarı
Abdülkadir ERKAHRAMAN
 

Sohbetle Yetişenler

Sohbetle Yetişenler Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem], bütün dünyada İslâm’ın şaşırtıcı bir hızla yayılmasıyla neticelenen hizmetini, sohbetle insanları yetiştirerek başlatmıştı. Onun sohbetiyle terbiye olan ve en şerefli nesil olma lutfuna eren bu insanlara ashâb-ı kirâm denilmektedir ki, bu ifadenin bir manası “sohbetle yetişenler, olgunlaşanlar”dır. Resûlullah Efendimiz’in sohbeti öyle bir terbiyeye vesile idi ki, insanların yırtıcılıkta vahşi hayvanları geçtiği bir ortamda ashâb-ı kirâm, bütün imkânsızlıklara rağmen barışı, birlik ve beraberliği temin etmiş, insanlığın kurtuluş modeli olmuştu. Ne Öğrenmeli?  Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle dua edilmesini tavsiye ederdi: “Allahümmenfa‘ni bimâ allemtenî ve allimnî mâ yenfeunî ve zidnî ilma. Elhamdülillâhi alâ külli hâl. Ve eûzü billahi min hâli ehli’n-nâr.” Anlamı: “Allahım bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle. Faydalı şeyler öğret, ilmimi artır. Her zaman Allah’a hamdeder, cehennem ehlinin halinden Allah’a sığınırım” (Tirmizî; İbn Ebû Şeybe).  
Ekleme Tarihi: 21 Ocak 2024 - Pazar

Sohbetle Yetişenler

Sohbetle Yetişenler

Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem], bütün dünyada İslâm’ın şaşırtıcı bir hızla yayılmasıyla neticelenen hizmetini, sohbetle insanları yetiştirerek başlatmıştı. Onun sohbetiyle terbiye olan ve en şerefli nesil olma lutfuna eren bu insanlara ashâb-ı kirâm denilmektedir ki, bu ifadenin bir manası “sohbetle yetişenler, olgunlaşanlar”dır.

Resûlullah Efendimiz’in sohbeti öyle bir terbiyeye vesile idi ki, insanların yırtıcılıkta vahşi hayvanları geçtiği bir ortamda ashâb-ı kirâm, bütün imkânsızlıklara rağmen barışı, birlik ve beraberliği temin etmiş, insanlığın kurtuluş modeli olmuştu.

Ne Öğrenmeli? 

Peygamber Efendimiz [sallallahu aleyhi vesellem] şöyle dua edilmesini tavsiye ederdi: “Allahümmenfa‘ni bimâ allemtenî ve allimnî mâ yenfeunî ve zidnî ilma. Elhamdülillâhi alâ külli hâl. Ve eûzü billahi min hâli ehli’n-nâr.”

Anlamı: “Allahım bana öğrettiğin şeyleri hakkımda faydalı eyle. Faydalı şeyler öğret, ilmimi artır. Her zaman Allah’a hamdeder, cehennem ehlinin halinden Allah’a sığınırım” (Tirmizî; İbn Ebû Şeybe).

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.