pendik escort bayan
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak
Abdülkadir ERKAHRAMAN
Köşe Yazarı
Abdülkadir ERKAHRAMAN
 

BİZE NE SORACAKLAR ? NEYİN HESABINI VERMEK ZORUNDA KALACAĞIZ?

Ahiret Halleri Hesap ve Sual: İnsanlar amel defterlerini ellerine aldıktan ve yaptıklarının en ince detayına kadar yazıldığını gördükten sonra Allah Teâlâ tarafından hesaba çekileceklerdir. Yapılan her iyiliğin ve kötülüğün zerresine kadar hesaba çekildiği bu günde insana şu beş şey sorulacaktır: Ömrünü nerede tükettiği, gençliğini nasıl geçirdiği, malını nerede kazandığı, nereye harcadığı, bildiklerini uygulayıp uygulamadığı. Mîzan: Mîzan, ahirette herkesin amellerinin tartıldığı ilâhî adalet ölçüsüdür. İyilikleri kötülüklerinden ağır gelenler kurtuluşa erecek, hafif gelenler ise cehenneme gideceklerdir. Cehenneme gidenlerden mümin olanlar, işlediği suçun karşılığı olan cezayı çektikten sonra oradan çıkarılıp cennete girdirileceklerdir. Sırat: Sırat, cehennemin üzerine uzatılmış bir köprüdür. Herkes buradan geçecektir. Müminler yaptıkları amellerine göre kimi süratli, kimi daha yavaş olarak bu yoldan geçecek, kâfirler ve günahkârlar ise ayakları sürçerek cehenneme düşeceklerdir. Şefaat: Başta Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] olmak üzere bütün peygamberlerin ve Allah’ın izniyle salih kulların, evliyaullahın, âlimlerin, şehidlerin, Kur’an hafızlarının bazı günahkâr müminlere ve cezayı hak eden büyük günah sahibi kişilere şefaat edecekleri haktır, âyet ve hadislerle sabittir.  
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba

BİZE NE SORACAKLAR ? NEYİN HESABINI VERMEK ZORUNDA KALACAĞIZ?

Ahiret Halleri

Hesap ve Sual:

İnsanlar amel defterlerini ellerine aldıktan ve yaptıklarının en ince detayına kadar yazıldığını gördükten sonra Allah Teâlâ tarafından hesaba çekileceklerdir. Yapılan her iyiliğin ve kötülüğün zerresine kadar hesaba çekildiği bu günde insana şu beş şey sorulacaktır: Ömrünü nerede tükettiği, gençliğini nasıl geçirdiği, malını nerede kazandığı, nereye harcadığı, bildiklerini uygulayıp uygulamadığı.

Mîzan:

Mîzan, ahirette herkesin amellerinin tartıldığı ilâhî adalet ölçüsüdür. İyilikleri kötülüklerinden ağır gelenler kurtuluşa erecek, hafif gelenler ise cehenneme gideceklerdir. Cehenneme gidenlerden mümin olanlar, işlediği suçun karşılığı olan cezayı çektikten sonra oradan çıkarılıp cennete girdirileceklerdir.

Sırat:

Sırat, cehennemin üzerine uzatılmış bir köprüdür. Herkes buradan geçecektir. Müminler yaptıkları amellerine göre kimi süratli, kimi daha yavaş olarak bu yoldan geçecek, kâfirler ve günahkârlar ise ayakları sürçerek cehenneme düşeceklerdir.

Şefaat:

Başta Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] olmak üzere bütün peygamberlerin ve Allah’ın izniyle salih kulların, evliyaullahın, âlimlerin, şehidlerin, Kur’an hafızlarının bazı günahkâr müminlere ve cezayı hak eden büyük günah sahibi kişilere şefaat edecekleri haktır, âyet ve hadislerle sabittir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.