pendik escort bayan
ozmenpc.com
ozmenpc.comtr
ak

Rektör Alma ve 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2024 - 17:31, Güncelleme: 20.09.2024 - 17:21
 

Rektör Alma ve 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Rektör Alma ve 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve üniversiteli personeli 6 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi.Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, yapılan iktibas sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Listede; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Listede, en çok iktibas yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve 6 bilim insanı yer aldı.
Rektör Alma ve 6 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesinde
Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve üniversiteli personeli 6 akademisyen, dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi.
Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier iş birliğiyle her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi yayımlandı. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, yapılan iktibas sayısı gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Listede; “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki farklı kategori yer aldı. Listede, en çok iktibas yapılan ve belirlenen 22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalı arasından Dünya’da %2’lik dilime giren bilim insanları yer aldı. Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve 6 bilim insanı yer aldı.

Iğdır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.