pendik escort bayan
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak
Muhammed ENİS
Köşe Yazarı
Muhammed ENİS
 

SİVAS İÇİN İKİ PROJE

SİVAS İÇİN İKİ PROJESivas; memleketim.Yaşadığım yer.Doyduğum yer.Ancak son zamanlarda gitmemek için kendimi zor tuttuğum şehir.Neden mi? Anlatayım.Şehirlerin bir ruhu vardır. Sivas’ın vardı. Ama o ruh kaybolmaya yüz tuttu. Anadolu hamuru ve medeniyet mayası ile yoğrulmuş bir şehirdi Sivas. Sadelik, tevazu, güvenlik, … gibi hasletleri ile bambaşka bir şehirdi Sivas.Sivas’a gelmek zorunda kalanların ilk bir yılı şikâyetle geçse de giderken ağlayarak giderdi insanlar. Şimdi de öyle mi? Bilemiyorum.Sivas eski Sivas değil artık.Neyse konu bu değil.Valiliğimizin Sivas Kongresinin 100. Yılı için 100 proje çalışması var. Bu konuda kurumlardan öneriler istendi. Ancak gelen yazı net değildi onu ifade etmeliyim. Zira proje önerisi mi isteniyor yoksa proje yapılması mı isteniyor açık değildi. Ben buradan önemli gördüğüm iki proje önerisinde bulunmak istiyorum.Her iki projede şehrimizin siluetine ve genel görünümüne dair.Bir memleketi ziyarete gittiğinizde şehre hâkim bir tepeye çıkar ve bir resim karesi alırsınız. Sivas için böyle bir konum tam olarak olmasa da Yukarı Tekke ve Sivas Kalesinden şehir manzarası görülmekte. Ancak Sivas’ın manzarasında hoş olmayan bir durum var. Binaların çatıları sac kaplama olması nedeniyle ki bu sacalar zamanla simsiyah oluyor berbat bir görünüm arz ediyor. Yalıtım meselesi nedeniyle Sivas’ta dış cephesi yenilenmeyen bina neredeyse kalmadı. Bu yenileme tam bir fırsattı aslında. Çatı yenilemesi de zorunlu tutularak kiremite dönülebilirdi. Ya da kiremit rengi trapez sac kullanımı zorunlu tutulabilirdi. Yalıtım zorunluluğu dolayısıyla şu an Sivas’ın genel görünümüne hâkim renk sütlü kahve oldu. Buna bir de kahverengi kiremit eklenmeli düşünüyorum.Efendim, çok kar yağan memleket burası kiremit olur mu demesin kimse! Öyle eski karlar falan yok.Bu proje ikinci üniversiteden daha önemlidir. Zira şehrin güzelliğini fark eden gurbetçilerden Sivas’a dönenler olabilir, tatilini burada geçirenlerin sayısı artabilir ve aynı zamanda çatı değişiminin şehir ekonomisine katkısı olacaktır. Ne kadar olur ben bilmem, tüccar da değilim ama olacaktır.İkinci proje ise Kuzey Ormanı projesi. Sivas’ımızın güneyine üniversite sayesinde orman var. Buna bir de kuzey tarafları dâhil etmeliyiz diye düşünüyorum. 10 santimlik fideler değil de 5-6 yaşlı ağaçlar dikilerek proje aşamasında olan kuzey çevre yolu güzergâhında harika bir iş yapılmış olur. Ağaçların dikimi ve bakımı il özel idaresi ve belediye tarafından üç yıl boyunca yapılırsa müthiş bir ekonomi ve iş alanı oluşacaktır. Malum, Reis işsizlik için seferberlik ilan etti.Öneri bizden uygulama büyüklerden… 
Ekleme Tarihi: 08 Şubat 2017 - Çarşamba

SİVAS İÇİN İKİ PROJE

SİVAS İÇİN İKİ PROJE

Sivas; memleketim.

Yaşadığım yer.

Doyduğum yer.

Ancak son zamanlarda gitmemek için kendimi zor tuttuğum şehir.

Neden mi? Anlatayım.

Şehirlerin bir ruhu vardır. Sivas’ın vardı. Ama o ruh kaybolmaya yüz tuttu. Anadolu hamuru ve medeniyet mayası ile yoğrulmuş bir şehirdi Sivas. Sadelik, tevazu, güvenlik, … gibi hasletleri ile bambaşka bir şehirdi Sivas.

Sivas’a gelmek zorunda kalanların ilk bir yılı şikâyetle geçse de giderken ağlayarak giderdi insanlar. Şimdi de öyle mi? Bilemiyorum.

Sivas eski Sivas değil artık.

Neyse konu bu değil.

Valiliğimizin Sivas Kongresinin 100. Yılı için 100 proje çalışması var. Bu konuda kurumlardan öneriler istendi. Ancak gelen yazı net değildi onu ifade etmeliyim. Zira proje önerisi mi isteniyor yoksa proje yapılması mı isteniyor açık değildi. Ben buradan önemli gördüğüm iki proje önerisinde bulunmak istiyorum.

Her iki projede şehrimizin siluetine ve genel görünümüne dair.

Bir memleketi ziyarete gittiğinizde şehre hâkim bir tepeye çıkar ve bir resim karesi alırsınız. Sivas için böyle bir konum tam olarak olmasa da Yukarı Tekke ve Sivas Kalesinden şehir manzarası görülmekte. Ancak Sivas’ın manzarasında hoş olmayan bir durum var. Binaların çatıları sac kaplama olması nedeniyle ki bu sacalar zamanla simsiyah oluyor berbat bir görünüm arz ediyor. Yalıtım meselesi nedeniyle Sivas’ta dış cephesi yenilenmeyen bina neredeyse kalmadı. Bu yenileme tam bir fırsattı aslında. Çatı yenilemesi de zorunlu tutularak kiremite dönülebilirdi. Ya da kiremit rengi trapez sac kullanımı zorunlu tutulabilirdi. Yalıtım zorunluluğu dolayısıyla şu an Sivas’ın genel görünümüne hâkim renk sütlü kahve oldu. Buna bir de kahverengi kiremit eklenmeli düşünüyorum.

Efendim, çok kar yağan memleket burası kiremit olur mu demesin kimse! Öyle eski karlar falan yok.

Bu proje ikinci üniversiteden daha önemlidir. Zira şehrin güzelliğini fark eden gurbetçilerden Sivas’a dönenler olabilir, tatilini burada geçirenlerin sayısı artabilir ve aynı zamanda çatı değişiminin şehir ekonomisine katkısı olacaktır. Ne kadar olur ben bilmem, tüccar da değilim ama olacaktır.

İkinci proje ise Kuzey Ormanı projesi. Sivas’ımızın güneyine üniversite sayesinde orman var. Buna bir de kuzey tarafları dâhil etmeliyiz diye düşünüyorum. 10 santimlik fideler değil de 5-6 yaşlı ağaçlar dikilerek proje aşamasında olan kuzey çevre yolu güzergâhında harika bir iş yapılmış olur. Ağaçların dikimi ve bakımı il özel idaresi ve belediye tarafından üç yıl boyunca yapılırsa müthiş bir ekonomi ve iş alanı oluşacaktır. Malum, Reis işsizlik için seferberlik ilan etti.

Öneri bizden uygulama büyüklerden…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.