pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Ücretsiz İzne Gönderilen Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor

05.11.2014 - 09:55, Güncelleme: 05.11.2014 - 09:55
 

Ücretsiz İzne Gönderilen Santral İşçilerinin Eylemi Sürüyor

Sivas'ın Kangal ilçesinde belediye ile su konusunda anlaşmazlığa düşen Kangal Termik Santrali'nde işten çıkarılan 150 kişi santral önündeki eylemini sürdürdü. Santral yetkilileri ise işçilerin çıkarılmadığını, ücretsiz izne ayırdıklarını açıkladı.

Sivas'ın Kangal ilçesinde belediye ile su konusunda anlaşmazlığa düşen Kangal Termik Santrali'nde işten çıkarılan 150 kişi santral önündeki eylemini sürdürdü. Santral yetkilileri ise işçilerin çıkarılmadığını, ücretsiz izne ayırdıklarını açıkladı.   2013 yılında özelleştirilerek Konya Şeker-Siyah Kalem ortak girişim grubuna 985 milyon dolar bedelle devredilen Kangal Termik Santrali'nde işletme ile Kangal Belediyesi arasında su kullanımı konusunda 31 Ekim günü anlaşmazlık çıktı. İddiaya göre santralin bugüne kadar kazan soğutma için ücretsiz olarak kullandığı Hamal Köyü yakınlarındaki saniyede 650 litre su çıkan 'Uyuz Pınarı' kaynağının ruhsatını alan belediye santrale bir yazı göndererek kaynakta bir takım çalışmalar yapılacağı, bu sırada santrala ait pompaların zarar görmesinden sorumlu olunmayacağı belirtilerek kaldırılması istendi. Bunun üzerine santral yönetimi özelleştirme sonrasında taşeron firma aracılığı ile bünyesine dahil ettiği ve santrallerde çeşitli birimlerde çalışan 150 işçinin bazılarını belirli aralıklarla ücretsiz izne ayırdı. Bu olaya tepki gösteren taşeron firma işçileri ise santral önünde 31 Ekim günü toplanarak eylem yapmaya başladı. Bugün işçileri ziyaret eden CHP İl Başkanı ULAŞ KARASU ve partililer işçilere destek verdi. İşçilerin yanında olduklarını belirten Karasu, "Emeğinden başka hiç bir geçim kaynağı olmayan alın teri ile üreten ve alın terini çocuklarına AŞ olarak götüren kardeşlerimize haklı mücadelelarinde destek olmaya geldik" dedi.   'İŞÇİLERİ ÇIKARMADIK ÜCRETSİZ İZİNE AYIRDIK'   Yaşanan gelişme üzerine santral yönetimi açıklama yaptı. İşçilerin çıkarılmadığını, sadece ücretsiz izne ayrıldığını belirten Anadolu Birlik Holding Enerji Koordinatörü Mesut Dal, "Santaralde şirketimiz ve tüm mütahitler dahil 1200 kişiye iş istihdamı sağlanmaktadır. Termik santrali yöre halkına büyük bir iş imkanı sağlamıştır. Ancak son zamanlarda üretim faaliyetlerimizi zora sokacak uygulamaların ve fiili durumların muhatabı haline geldik. Yerel yönetim yetkili olup olmadığı hukuken tartışmalı ve üretim faaliyetlerimizi doğrudan ilgilendiren bazı sahalarda yapılan haksız uygulamalar nedeniyle malesef şu anda iki ünitemiz devre dışıdır. Belediyemizin hukuki açıdan salih olmayan bir yetkiyi kullanarak özeleştirme sonucu kamudan devraldığımız ve satış sözleşmesinin ayrılmaz parçası olan termik santralinin 24 yıldır kullandığı su kaynağı üzerinde kullanım hakkını kaldırdığını işletmemize noter kanalıyla bildirmiştir. Çekilen ihtarda bir hafta içerisinde bu suyu kullanmamızı durdurmamız istenmiştir. Özeleştirme uygulamalarına ters politikayı yapan belediye yani bu uygulamanın sonucunda hem devlet politikası olarak yürütülen hemde mevcut iktidar partimizin, hükümetimiz yürütüğü özeleştirme politikalarına aykırı bir tutumdur." dedi.     Santral önünde eylem yapan işçiler ise santralin asıl işçisi olarak işe dönünceye kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladı. - KANGAL
Sivas'ın Kangal ilçesinde belediye ile su konusunda anlaşmazlığa düşen Kangal Termik Santrali'nde işten çıkarılan 150 kişi santral önündeki eylemini sürdürdü. Santral yetkilileri ise işçilerin çıkarılmadığını, ücretsiz izne ayırdıklarını açıkladı.

Sivas'ın Kangal ilçesinde belediye ile su konusunda anlaşmazlığa düşen Kangal Termik Santrali'nde işten çıkarılan 150 kişi santral önündeki eylemini sürdürdü. Santral yetkilileri ise işçilerin çıkarılmadığını, ücretsiz izne ayırdıklarını açıkladı.

 

2013 yılında özelleştirilerek Konya Şeker-Siyah Kalem ortak girişim grubuna 985 milyon dolar bedelle devredilen Kangal Termik Santrali'nde işletme ile Kangal Belediyesi arasında su kullanımı konusunda 31 Ekim günü anlaşmazlık çıktı. İddiaya göre santralin bugüne kadar kazan soğutma için ücretsiz olarak kullandığı Hamal Köyü yakınlarındaki saniyede 650 litre su çıkan 'Uyuz Pınarı' kaynağının ruhsatını alan belediye santrale bir yazı göndererek kaynakta bir takım çalışmalar yapılacağı, bu sırada santrala ait pompaların zarar görmesinden sorumlu olunmayacağı belirtilerek kaldırılması istendi. Bunun üzerine santral yönetimi özelleştirme sonrasında taşeron firma aracılığı ile bünyesine dahil ettiği ve santrallerde çeşitli birimlerde çalışan 150 işçinin bazılarını belirli aralıklarla ücretsiz izne ayırdı. Bu olaya tepki gösteren taşeron firma işçileri ise santral önünde 31 Ekim günü toplanarak eylem yapmaya başladı. Bugün işçileri ziyaret eden CHP İl Başkanı ULAŞ KARASU ve partililer işçilere destek verdi. İşçilerin yanında olduklarını belirten Karasu, "Emeğinden başka hiç bir geçim kaynağı olmayan alın teri ile üreten ve alın terini çocuklarına AŞ olarak götüren kardeşlerimize haklı mücadelelarinde destek olmaya geldik" dedi.

 

'İŞÇİLERİ ÇIKARMADIK ÜCRETSİZ İZİNE AYIRDIK'

 

Yaşanan gelişme üzerine santral yönetimi açıklama yaptı. İşçilerin çıkarılmadığını, sadece ücretsiz izne ayrıldığını belirten Anadolu Birlik Holding Enerji Koordinatörü Mesut Dal, "Santaralde şirketimiz ve tüm mütahitler dahil 1200 kişiye iş istihdamı sağlanmaktadır. Termik santrali yöre halkına büyük bir iş imkanı sağlamıştır. Ancak son zamanlarda üretim faaliyetlerimizi zora sokacak uygulamaların ve fiili durumların muhatabı haline geldik. Yerel yönetim yetkili olup olmadığı hukuken tartışmalı ve üretim faaliyetlerimizi doğrudan ilgilendiren bazı sahalarda yapılan haksız uygulamalar nedeniyle malesef şu anda iki ünitemiz devre dışıdır. Belediyemizin hukuki açıdan salih olmayan bir yetkiyi kullanarak özeleştirme sonucu kamudan devraldığımız ve satış sözleşmesinin ayrılmaz parçası olan termik santralinin 24 yıldır kullandığı su kaynağı üzerinde kullanım hakkını kaldırdığını işletmemize noter kanalıyla bildirmiştir. Çekilen ihtarda bir hafta içerisinde bu suyu kullanmamızı durdurmamız istenmiştir. Özeleştirme uygulamalarına ters politikayı yapan belediye yani bu uygulamanın sonucunda hem devlet politikası olarak yürütülen hemde mevcut iktidar partimizin, hükümetimiz yürütüğü özeleştirme politikalarına aykırı bir tutumdur." dedi.

 

 

Santral önünde eylem yapan işçiler ise santralin asıl işçisi olarak işe dönünceye kadar eylemi sürdüreceklerini açıkladı. - KANGAL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.