pendik escort bayan
ozmenpc.com
ak

Posof için tanıtım atağı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.06.2024 - 12:00, Güncelleme: 30.06.2024 - 11:58
 

Posof için tanıtım atağı

Posof için tanıtım atağı

Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.Posof’un tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerini tanıtımı için yapılan çekimler Çambeli Köyünde başladı. Köyde yaşayan bayanlar tüm hünerlerini yaptıkları Posof yemekleriyle gösterdiler. Hanımlar; Posof hinkalı, kete, katmer, çeşitli turşular ve pilav çeşitlerine mısır ekmeği olan çadi, kesme çorbası, erişte makarnası, helle çorbası ve tarhana çorbası yaparak bu anlamdaki maharetlerini ortaya koydu.Yemek çekimlerinden sonra Cak Kalesi, peri bacalarının olduğu Hıram’da da çekimler yapıldı. Manzara ve yemek çekimlerinden sonra Posoflu yaşlılar ve âşıklarla da buluşarak aşıklarla ilgili şiirler ve değişler de alındı.
Posof için tanıtım atağı
Ardahan’ın şirin ilçesi Posof’un tanıtımı için yapılan çalışmalara bir yenisi daha katıldı.
Posof’un tarihi, kültürel ve sosyal güzelliklerini tanıtımı için yapılan çekimler Çambeli Köyünde başladı. Köyde yaşayan bayanlar tüm hünerlerini yaptıkları Posof yemekleriyle gösterdiler. Hanımlar; Posof hinkalı, kete, katmer, çeşitli turşular ve pilav çeşitlerine mısır ekmeği olan çadi, kesme çorbası, erişte makarnası, helle çorbası ve tarhana çorbası yaparak bu anlamdaki maharetlerini ortaya koydu.
Yemek çekimlerinden sonra Cak Kalesi, peri bacalarının olduğu Hıram’da da çekimler yapıldı. Manzara ve yemek çekimlerinden sonra Posoflu yaşlılar ve âşıklarla da buluşarak aşıklarla ilgili şiirler ve değişler de alındı.

Ardahan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.