pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Osmanlı çinileri Kütahya’da yaşatılıyor

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.06.2024 - 10:32, Güncelleme: 28.06.2024 - 10:13
 

Osmanlı çinileri Kütahya’da yaşatılıyor

Osmanlı çinileri Kütahya’da yaşatılıyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, 16. Yüzyıl Osmanlı Çinilerinin Üretilmesi ve Geliştirilmesi’ konulu araştırma projesi kapsamında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Proje Yürütücüsü ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Proje Danışmanları Prof. Dr. Belkıs Gürsoy, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Levent Bayraktar, Prof. Dr. Fulya Bayraktar, Doç. Dr. Sevinç Gök İpekçioğlu, Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi İnci A. Birol ile Proje ekibi Dr. Öğr. Üyesi Muhterem Koç ve Sanatçı Nur Avlupınar katıldı.Düzenlenen toplantıda öne çıkan konular arasında, Osmanlı çinilerinin teknik özellikleri, tasarım motifleri, üretim süreçleri ve korunması gereken önlemler yer aldı. Katılımcılar, bu sanat eserlerinin tarihi ve kültürel miras açısından taşıdığı değeri vurgulayarak geniş kitlelere tanıtılması ve bilinçlendirilmesi açısından gerekliliğine dikkat çektiler.
Osmanlı çinileri Kütahya’da yaşatılıyor
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, 16. Yüzyıl Osmanlı Çinilerinin Üretilmesi ve Geliştirilmesi’ konulu araştırma projesi kapsamında değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Proje Yürütücüsü ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Proje Danışmanları Prof. Dr. Belkıs Gürsoy, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Levent Bayraktar, Prof. Dr. Fulya Bayraktar, Doç. Dr. Sevinç Gök İpekçioğlu, Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk, Dr. Öğr. Üyesi İnci A. Birol ile Proje ekibi Dr. Öğr. Üyesi Muhterem Koç ve Sanatçı Nur Avlupınar katıldı.
Düzenlenen toplantıda öne çıkan konular arasında, Osmanlı çinilerinin teknik özellikleri, tasarım motifleri, üretim süreçleri ve korunması gereken önlemler yer aldı. Katılımcılar, bu sanat eserlerinin tarihi ve kültürel miras açısından taşıdığı değeri vurgulayarak geniş kitlelere tanıtılması ve bilinçlendirilmesi açısından gerekliliğine dikkat çektiler.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.