pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

"Başarıya Engel Yok: Milli Gururlarımız" Paneli

07.12.2017 - 18:43, Güncelleme: 07.12.2017 - 18:43
 

"Başarıya Engel Yok: Milli Gururlarımız" Paneli

- Engelli milli sporcular ve antrenörleri, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerine tecrübelerini anlattı

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, engelli milli sporcular ve antrenörlerinin de katılımıyla "Başarıya Engel Yok: Milli Gururlarımız" paneli düzenlendi.Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yüzde 10'unu, Türkiye'nin ise yüzde 12,5'ini özel gereksinimli bireylerin oluşturduğunu kaydetti.Ayrancı, aileleriyle değerlendirildiğinde Türkiye'de özel gereksinimli bireylerin 30 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğini vurguladı.Uluslararası organizasyonlarda başarı elde eden engelli sporculara teşekkür eden Ayrancı, şöyle konuştu:"Bugün aramızda başarılarıyla hepimizi gururlandıran kardeşlerimiz var. Farklı spor dallarında tüm zorluklara rağmen sergiledikleri mücadele ile bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmış ve bizleri onurlandırmışlardır. Azim ve kararlılıklarıyla engellilere örnek olduklarını ve ilham verdiklerini özellikle belirtmek isterim. Onlar, engelleri aşmanın ve başarının anahtarının bir inanç meselesi olduğunu ispat etmişlerdir. Kendilerini bu vesileyle tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."- Uztürk: "Her engelli bireyin yapabileceği bir spor vardır"Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise engelli bireylerin evlerde tutulmaması gerektiğini vurguladı.Engellilerin yapamayacağı spor dalı bulunmadığının altını çizen Uztürk, "Başarıya imza atan arkadaşlarımızın inanılmaz gayretleri sonucunda bu madalyalar elde edildi. Sakın 'Engellinin sporu ne olur?' diye bir düşünceye kapılmayın. Olimpiyat oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele ne ise bir tık fazlası bizim mücadelelerimizde oluyor. Bu mücadelelerin zirvesinde olabilmemiz için evdeki insanlarımızı dışarıya çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı.Türkiye'de engelli sayısına oranla sporcu sayısının az olduğunu belirten Uztürk, şunları kaydetti:"Türkiye'de bedensel, işitsel, görme ve zihinsel engelliler federasyonumuz var. Hepsinin aktif olarak spor yapan toplam sporcu sayısı 80 milyonluk ülkede 25-30 bin civarında. Bu ülkede 10 milyon engelli var, aileleriyle birlikte 30 milyon yapar. Niye bu alana biraz daha katkı sağlamıyoruz? Devletin güzel imkanları var. Tesisleri, ulaşımda sağladıkları kolaylıklar var. Bize düşen, sadece çocuğumuzun ellerinden tutup spor yapılan tesise götürmek. Orada mutlaka her engelli bireyin yapabileceği bir spor vardır."Ampute Milli Futbol Takımı Antrenörü Uğur Özcan da ampute futbol serüveninin 2003 yılında başladığını belirterek, "Bugün ampute futbolun tarihini anlatmak gerekirse saatler yetişmez. Bunlar federasyonumuz ve gizli kahramanlarımızın desteğiyle gerçekleşti." diye konuştu.Panelde, masa tenisinde paralimpik oyunlarında şampiyon olan Abdullah Öztürk, aynı branşta dünya şampiyonluğuna ulaşan Ali Öztürk ve Süleyman Vural ile Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, katılımcılara tecrübelerini aktardı.
- Engelli milli sporcular ve antrenörleri, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerine tecrübelerini anlattı


ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da, engelli milli sporcular ve antrenörlerinin de katılımıyla "Başarıya Engel Yok: Milli Gururlarımız" paneli düzenlendi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun yüzde 10'unu, Türkiye'nin ise yüzde 12,5'ini özel gereksinimli bireylerin oluşturduğunu kaydetti.

Ayrancı, aileleriyle değerlendirildiğinde Türkiye'de özel gereksinimli bireylerin 30 milyon kişiyi yakından ilgilendirdiğini vurguladı.

Uluslararası organizasyonlarda başarı elde eden engelli sporculara teşekkür eden Ayrancı, şöyle konuştu:

"Bugün aramızda başarılarıyla hepimizi gururlandıran kardeşlerimiz var. Farklı spor dallarında tüm zorluklara rağmen sergiledikleri mücadele ile bayrağımızı uluslararası arenada dalgalandırmış ve bizleri onurlandırmışlardır. Azim ve kararlılıklarıyla engellilere örnek olduklarını ve ilham verdiklerini özellikle belirtmek isterim. Onlar, engelleri aşmanın ve başarının anahtarının bir inanç meselesi olduğunu ispat etmişlerdir. Kendilerini bu vesileyle tebrik eder, başarılarının devamını dilerim."


- Uztürk: "Her engelli bireyin yapabileceği bir spor vardır"


Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise engelli bireylerin evlerde tutulmaması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin yapamayacağı spor dalı bulunmadığının altını çizen Uztürk, "Başarıya imza atan arkadaşlarımızın inanılmaz gayretleri sonucunda bu madalyalar elde edildi. Sakın 'Engellinin sporu ne olur?' diye bir düşünceye kapılmayın. Olimpiyat oyunlarında, dünya ve Avrupa şampiyonalarında mücadele ne ise bir tık fazlası bizim mücadelelerimizde oluyor. Bu mücadelelerin zirvesinde olabilmemiz için evdeki insanlarımızı dışarıya çıkarmalıyız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de engelli sayısına oranla sporcu sayısının az olduğunu belirten Uztürk, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bedensel, işitsel, görme ve zihinsel engelliler federasyonumuz var. Hepsinin aktif olarak spor yapan toplam sporcu sayısı 80 milyonluk ülkede 25-30 bin civarında. Bu ülkede 10 milyon engelli var, aileleriyle birlikte 30 milyon yapar. Niye bu alana biraz daha katkı sağlamıyoruz? Devletin güzel imkanları var. Tesisleri, ulaşımda sağladıkları kolaylıklar var. Bize düşen, sadece çocuğumuzun ellerinden tutup spor yapılan tesise götürmek. Orada mutlaka her engelli bireyin yapabileceği bir spor vardır."

Ampute Milli Futbol Takımı Antrenörü Uğur Özcan da ampute futbol serüveninin 2003 yılında başladığını belirterek, "Bugün ampute futbolun tarihini anlatmak gerekirse saatler yetişmez. Bunlar federasyonumuz ve gizli kahramanlarımızın desteğiyle gerçekleşti." diye konuştu.

Panelde, masa tenisinde paralimpik oyunlarında şampiyon olan Abdullah Öztürk, aynı branşta dünya şampiyonluğuna ulaşan Ali Öztürk ve Süleyman Vural ile Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, katılımcılara tecrübelerini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.