Agü'nün "Sosyo-teknik Üniversite Eğitim Modeli" Bilgilendirme Toplantısı
Agü'nün "Sosyo-teknik Üniversite Eğitim Modeli" Bilgilendirme Toplantısı
11. Cumhurbaşkanı Gül:- "Üniversitelerimizin eğitim sisteminin, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin hiçbir şekilde gerisine düşmemesi, onlarla yarışması hatta onların önüne geçmesi için büyük gayretler göstermemiz gerekiyor"
11. Cumhurbaşkanı Gül:- "Üniversitelerimizin eğitim sisteminin, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin hiçbir şekilde gerisine düşmemesi, onlarla yarışması hatta onların önüne geçmesi için büyük gayretler göstermemiz gerekiyor"
KAYSERİ (AA) - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk üniversitelerinin eğitim sisteminin, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin hiçbir şekilde gerisine düşmemesi, onlarla yarışması hatta onların önüne geçmesi için büyük gayret göstermek gerektiğini belirtti.
Gül, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) tarafından düzenlenen "Yükseköğretimde Sosyo-Teknik Üniversite Eğitim Modeli Sistem ve Süreç Tasarımı" konulu bilgilendirme toplantısında, video kaydıyla katılımcılara hitap etti.
AGÜ'nün kuruluş aşamasında çok dikkatli çalışmalar yaptıklarını, memlekete iyi bir üniversite kurulması için uğraştıklarını belirten Gül, şöyle konuştu:
"Çok şükür ki bugün geldiğimiz noktada AGÜ, Türk üniversiteleri içerisinde çok güzel bir yere kendisini oturttu. Hem öğrenciler hem de akademisyenler içerisinde itibarlı bir yere geldi. Bundan sonra oluşturduğu bu güzel geleneği daha ileriye taşımaya uğraşacak ama bir yandan da AGÜ'nün Türkiye'ye, çevresine karşı bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk içerisinde de yeni nesil üniversite nasıl olur konusunda Türk üniversitelerine katkıda bulunmak gibi bir konumu vardır. Bu toplantı da bu mahiyette gerçekleştiriliyor."
- "İyi üniversitelerin sayısını çoğaltmamız lazım"
Gül, Türkiye'de iyi üniversitelerin sayısının artması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de üniversiteler nasıl daha iyi olabilir, öğretim sistemi nasıl daha iyi olabilir konularını, konunun uzmanları olarak sizler tartışacaksınız ve önerileri hem Yüksek Öğretim Kuruluna hem de eğitimden sorumlu devlet kademelerine takdim edeceksiniz. İnanıyorum ki bunlardan çok güzel şekilde faydalanılacak ve Türk gençlerinin daha iyi eğitilmesi için büyük bir katkınız söz konusu olacak. En iyi yatırım eğitime yapılandır. Bu aile bazında da ülke bazında da böyledir. Geleceğimiz, iyi eğitimli gençlerin çok olmasıdır. Bu da iyi üniversitelerden sağlanılacaktır. İyi üniversitelerin sayısını çoğaltmamız lazım, üniversitelerimizin kalitesini yükseltmemiz lazım. Üniversitelerimizin eğitim sisteminin, dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin hiçbir şekilde gerisine düşmemesi, onlarla yarışması hatta onların önüne geçmesi için büyük gayretler göstermemiz gerekiyor. Bu da tabii ki önce bu işin uzmanları olan siz bilim adamlarının güzel çalışmaları, önerileri ve tavsiyeleriyle olacaktır."
- "Geçmişteki deneyimleri bir köşeye bıraktık"
AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu da 2013'ten beri yeni bir yüksek öğretim modeli geliştirmek, toplumun ihtiyaç duyduğu yeni nesil bir üniversite modelini oluşturmak için çaba gösterdiklerini söyledi.
Üniversitenin bu çabalar neticesinde tüm yüksek öğretim dünyasında son derece saygın iyi bir yere geldiğine işaret eden Sabuncuoğlu, "Göreve geldiğim ilk günlerde bütün bildiklerimizi unuttuk, bütün geçmişteki deneyimleri bir köşeye bıraktık. Dünyayı, toplumu anlamaya çalıştık. Toplumun, eğitimden ve yüksek öğretimden beklentilerini anlamaya çalıştık. Dünya nereye gidiyor, hızla değişen dünyada eğitimden beklentiler neler, aradan geçen 4,5 senede onlarca arama konferansı yaptık. Buna benzer üniversite geliştirmeye çalışan veya geliştirmiş yerlere gittik." ifadelerini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.