pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Dört Kuşaktır Bor Bıçağı Yapıyorlar

18.08.2017 - 14:38, Güncelleme: 18.08.2017 - 14:38
 

Dört Kuşaktır Bor Bıçağı Yapıyorlar

Niğde'de yaşayan 53 yaşındaki Fatih Ircı, 40 yıldır el yapımı bıçak üretiyor

NİĞDE (AA) - Niğde'de 40 yıldır el yapımı bıçak üreten 53 yaşındaki Fatih Ircı, baba mesleğini oğluyla sürdürüyor. Ircı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında babasının yanında çalışarak Bor bıçağı yapmayı öğrendiğini söyledi. Patentli bıçak ürettiklerini ifade eden Ircı, şunları söyledi:"Ürettiğimiz bıçakların üzerinde oğlumun ismi 'Mehmet Ircı-Bor' yazıyor. Bu bizim markamız ve patentimiz var. 40 yıldır bıçak üretiyorum. Çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyim. Babamızın mesleğini devam ettiriyoruz. Bu meslek dedemizden kalma bir meslek. Ben üçüncü kuşağım, oğlum ise dördüncü kuşak. Silsile usulü gidiyoruz."El yapımı Bor bıçağını yaparken Fransız çeliği kullandıklarını belirten Ircı, Fransız çeliğinin paslanmadığını kaydetti.Ircı, "Daha önceleri Bor’da Ermeniler varmış. Onlar bıçak yaparmış. Dedelerimiz bu mesleği onlardan öğrenmiş. Biz de devam ettiriyoruz. Bor bıçağının özelliği çaliği ve el yapımı olmasıdır." dedi.El yapımı bıçakların 35-50 lira aralığında satıldığını kaydeden Ircı, vatandaşları taklitlere karşı uyardı. Bor bıçağının üzerinde üretenin adı ve soyadının yazıldığını dile getiren Ircı, "Bıçağın üzerinde sadece Bor yazarsa bu hakiki Bor bıçağı değildir. Türkiye’de maalesef bu gibi durumlarda var. Şekil olarak Bor bıçağı olabilir ama nerede yapıldıysa net olarak yazsınlar. Adam başka şehirde üretiyor üzerine Bor yazıyor. Bu doğru değil." diye konuştu.
Niğde'de yaşayan 53 yaşındaki Fatih Ircı, 40 yıldır el yapımı bıçak üretiyor

NİĞDE (AA) - Niğde'de 40 yıldır el yapımı bıçak üreten 53 yaşındaki Fatih Ircı, baba mesleğini oğluyla sürdürüyor.

Ircı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında babasının yanında çalışarak Bor bıçağı yapmayı öğrendiğini söyledi.

Patentli bıçak ürettiklerini ifade eden Ircı, şunları söyledi:

"Ürettiğimiz bıçakların üzerinde oğlumun ismi 'Mehmet Ircı-Bor' yazıyor. Bu bizim markamız ve patentimiz var. 40 yıldır bıçak üretiyorum. Çocukluğumdan beri bu işin içerisindeyim. Babamızın mesleğini devam ettiriyoruz. Bu meslek dedemizden kalma bir meslek. Ben üçüncü kuşağım, oğlum ise dördüncü kuşak. Silsile usulü gidiyoruz."

El yapımı Bor bıçağını yaparken Fransız çeliği kullandıklarını belirten Ircı, Fransız çeliğinin paslanmadığını kaydetti.

Ircı, "Daha önceleri Bor’da Ermeniler varmış. Onlar bıçak yaparmış. Dedelerimiz bu mesleği onlardan öğrenmiş. Biz de devam ettiriyoruz. Bor bıçağının özelliği çaliği ve el yapımı olmasıdır." dedi.

El yapımı bıçakların 35-50 lira aralığında satıldığını kaydeden Ircı, vatandaşları taklitlere karşı uyardı.

Bor bıçağının üzerinde üretenin adı ve soyadının yazıldığını dile getiren Ircı, "Bıçağın üzerinde sadece Bor yazarsa bu hakiki Bor bıçağı değildir. Türkiye’de maalesef bu gibi durumlarda var. Şekil olarak Bor bıçağı olabilir ama nerede yapıldıysa net olarak yazsınlar. Adam başka şehirde üretiyor üzerine Bor yazıyor. Bu doğru değil." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.