pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Gökçeada’da Şap Hastalığı Arilik Çalışması Başladı

Sağlık (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.09.2024 - 10:37, Güncelleme: 06.09.2024 - 10:02
 

Gökçeada’da Şap Hastalığı Arilik Çalışması Başladı

Gökçeada’da Şap Hastalığı Arilik Çalışması Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Trakya’nın şap hastalığından ariliği çalışmalarının 2010 yılında tamamlanmasının ardından, bölge arilik statüsünü devam ediyor. Gökçeada ilçesinde şap hastalığından aşılı ariliğin sağlanması amacıyla kapsamlı bir serosurveylans çalışması başlatıldı. Bu çalışma, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) kriterlerine uygun olarak planlandı.Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmada, adadaki şap hastalığının mevcut durumu belirlenmek üzere numune alma işlemlerine başlandı. İl ve ilçe müdürlüğü personelleri tarafından yürütülen çalışmada, büyükbaş hayvanlardan 10 köyde toplam 441, küçükbaş hayvanlardan ise 18 köyde toplam 1301 numune toplanacak.Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği çalışmanın temel hedefi, Gökçeada’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının geçmişinin araştırılması ve sonucunda adanın şap hastalığından arilik statüsünün kazanmasını hedefleniyor. Arilik statüsünün kazanılması ile birlikte bölgedeki hayvan sağlığı garanti altına alınacak ve adanın tek ulaşım yolu olan Trakya ile bağlantısı sağlanarak bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması planlanıyor.
Gökçeada’da Şap Hastalığı Arilik Çalışması Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Trakya’nın şap hastalığından ariliği çalışmalarının 2010 yılında tamamlanmasının ardından, bölge arilik statüsünü devam ediyor. Gökçeada ilçesinde şap hastalığından aşılı ariliğin sağlanması amacıyla kapsamlı bir serosurveylans çalışması başlatıldı. Bu çalışma, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) kriterlerine uygun olarak planlandı.
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda yürütülen çalışmada, adadaki şap hastalığının mevcut durumu belirlenmek üzere numune alma işlemlerine başlandı. İl ve ilçe müdürlüğü personelleri tarafından yürütülen çalışmada, büyükbaş hayvanlardan 10 köyde toplam 441, küçükbaş hayvanlardan ise 18 köyde toplam 1301 numune toplanacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteklediği çalışmanın temel hedefi, Gökçeada’daki küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının geçmişinin araştırılması ve sonucunda adanın şap hastalığından arilik statüsünün kazanmasını hedefleniyor. Arilik statüsünün kazanılması ile birlikte bölgedeki hayvan sağlığı garanti altına alınacak ve adanın tek ulaşım yolu olan Trakya ile bağlantısı sağlanarak bölgedeki tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması planlanıyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.