pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.09.2024 - 15:01, Güncelleme: 05.09.2024 - 14:50
 

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ziya Demirkol’un yürütücüsü olduğu “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.Proje, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Uğur Hasırcı’nın araştırmacı olarak katkı sağlayacağı bir araştırma sürecini kapsıyor. Ayrıca, proje kapsamında bir lisans, bir yüksek lisans ve bir doktora öğrencisi olmak üzere toplamda üç bursiyer desteklenecek.Desteklenen proje, yeni ve özgün olarak geliştirilen kalıcı mıknatıslı tübüler DC lineer motorun performansını artırmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde motorun mekanik revizyonu yapılacak, motor parametreleri yeniden belirlenecek ve sistemin dinamik modeli oluşturulacak. Bu süreçte, motorun doğrusal olmayan dinamiklerini dikkate alan bir kontrolör tasarımı gerçekleştirilecek.Projede, motorun dalgalanma faktörünü deneysel olarak azaltma, yüksek kuvvet/akım oranını koruma ve parametre belirsizlikleri durumunda belirlenen kontrol hedeflerine ulaşabilme yeteneği kazandırma amaçlanıyor. Bu iyileştirmelerle, motorun yüksek güç gerektiren uygulamalar için daha etkili bir alternatif olarak kullanılabilirliği artırılacak.Gerçek zamanlı tam bilinen model bazlı ve adaptif kontrolör uygulamaları ile motor performansının kantitatif etkileri değerlendirilecek. Yenilikçi kontrolör tasarımı sayesinde, motorun doğrusal olmayan dinamikleri dikkate alınarak performansı önemli ölçüde artırılacak.Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.
Kastamonu Üniversitesi’ndeki bir projeye daha destek
Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.
Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Ziya Demirkol’un yürütücüsü olduğu “Yeni Bir DC Lineer Motor İçin Doğrusal Olmayan Kontrolör Tasarımı ve Gerçek Zamanlı Uygulaması” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.
Proje, Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Uğur Hasırcı’nın araştırmacı olarak katkı sağlayacağı bir araştırma sürecini kapsıyor. Ayrıca, proje kapsamında bir lisans, bir yüksek lisans ve bir doktora öğrencisi olmak üzere toplamda üç bursiyer desteklenecek.
Desteklenen proje, yeni ve özgün olarak geliştirilen kalıcı mıknatıslı tübüler DC lineer motorun performansını artırmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde motorun mekanik revizyonu yapılacak, motor parametreleri yeniden belirlenecek ve sistemin dinamik modeli oluşturulacak. Bu süreçte, motorun doğrusal olmayan dinamiklerini dikkate alan bir kontrolör tasarımı gerçekleştirilecek.
Projede, motorun dalgalanma faktörünü deneysel olarak azaltma, yüksek kuvvet/akım oranını koruma ve parametre belirsizlikleri durumunda belirlenen kontrol hedeflerine ulaşabilme yeteneği kazandırma amaçlanıyor. Bu iyileştirmelerle, motorun yüksek güç gerektiren uygulamalar için daha etkili bir alternatif olarak kullanılabilirliği artırılacak.
Gerçek zamanlı tam bilinen model bazlı ve adaptif kontrolör uygulamaları ile motor performansının kantitatif etkileri değerlendirilecek. Yenilikçi kontrolör tasarımı sayesinde, motorun doğrusal olmayan dinamikleri dikkate alınarak performansı önemli ölçüde artırılacak.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje çalışmalarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek, kaliteli ve nitelikli çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Kastamonu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.