pendik escort bayan
ozmenpc.com
ak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının teknolojik ürünleri TEKNOFEST’te

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.08.2023 - 12:00, Güncelleme: 27.08.2023 - 11:52
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının teknolojik ürünleri TEKNOFEST’te

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının teknolojik ürünleri TEKNOFEST’te

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te bakanlık bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Devlet Demiryolları ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) açacağı stantlarla yeni ürünleri tanıtacak.Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TEKNOFEST’in milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Bakanlık bünyesindeki DHMİ, SHGM, PTT, TCDD ve BTK’nın da yeni ürünlerinin tanıtımı için stant açacaklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak teknolojiye olan ilgiyi artırmayı başarmıştır. Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmuş, yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST çerçevesinde çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleyerek gençlerin ufkunu açıyor” diye konuştu.DHMİ’nin ÇARE sistemi de stantta yer alacakHava Trafik Yönetimi (Air Traffic Management-ATM) Ar-Ge çalışmaları çerçevesinde yerli ve milli üretim olan Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) da stanttaki yerini alacak. Hava trafik kontrol yönetim kabiliyeti çerçevesinde gerçek zamanlı uçuş verilerini harita üzerinde sergileyen insan-makine ara yüzü uygulaması olan ÇARE sistemi, kullanıcı dostu olması, hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve hava trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürülmesine imkân tanıma özelliğine sahip. ÇARE, Türkiye’de 40’tan fazla havalimanında hizmet veriyor. Ayrıca Azerbaycan’a ihracatı gerçekleştirilen ÇARE sistemi, Bakü Haydar Aliyev, Gence ve Fuzuli havalimanlarında mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başladı.Hızlı tren ve Doğu Ekspresi simülasyonu ise, trenin geçtiği yerleri sanki içindeymiş gibi izleme imkanı sunuyor. Sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak hazırlanan “Balon Uçuş Simülasyonu” da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının teknolojik ürünleri TEKNOFEST’te
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te bakanlık bünyesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Devlet Demiryolları ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’nun (BTK) açacağı stantlarla yeni ürünleri tanıtacak.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TEKNOFEST’in milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik bir rol oynadığını vurguladı. Bakanlık bünyesindeki DHMİ, SHGM, PTT, TCDD ve BTK’nın da yeni ürünlerinin tanıtımı için stant açacaklarını ifade eden Bakan Uraloğlu, “TEKNOFEST, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak teknolojiye olan ilgiyi artırmayı başarmıştır. Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmuş, yüz binlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için TEKNOFEST çerçevesinde çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenleyerek gençlerin ufkunu açıyor” diye konuştu.

DHMİ’nin ÇARE sistemi de stantta yer alacak
Hava Trafik Yönetimi (Air Traffic Management-ATM) Ar-Ge çalışmaları çerçevesinde yerli ve milli üretim olan Çok Amaçlı Radar Ekranı (ÇARE) da stanttaki yerini alacak. Hava trafik kontrol yönetim kabiliyeti çerçevesinde gerçek zamanlı uçuş verilerini harita üzerinde sergileyen insan-makine ara yüzü uygulaması olan ÇARE sistemi, kullanıcı dostu olması, hava trafik kontrolörlerinin hava trafiğini etkin bir biçimde yönetmesine ve hava trafik emniyetinin en üst düzeyde sürdürülmesine imkân tanıma özelliğine sahip. ÇARE, Türkiye’de 40’tan fazla havalimanında hizmet veriyor. Ayrıca Azerbaycan’a ihracatı gerçekleştirilen ÇARE sistemi, Bakü Haydar Aliyev, Gence ve Fuzuli havalimanlarında mayıs ayından itibaren hizmet vermeye başladı.
Hızlı tren ve Doğu Ekspresi simülasyonu ise, trenin geçtiği yerleri sanki içindeymiş gibi izleme imkanı sunuyor. Sanal gerçeklik teknolojisi kullanılarak hazırlanan “Balon Uçuş Simülasyonu” da ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.