pendik escort bayan
ozmenpc.com
ozmenpc.comtr
ak

Myanmar’da cunta yönetimi ağustosta yapılması planlanan seçimleri erteledi

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2023 - 20:00, Güncelleme: 31.07.2023 - 19:51
 

Myanmar’da cunta yönetimi ağustosta yapılması planlanan seçimleri erteledi

Myanmar’da cunta yönetimi ağustosta yapılması planlanan seçimleri erteledi

Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta yönetimi, ağustos ayında yapılması planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzattı.Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta lideri General Min Aung Hlaing, Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi (NDSC) ile yaptığı toplantıda ağustos ayında yapılması planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzatma kararı aldı. Myanmar devlet televizyonundan yayınlanan cunta açıklamasında, "Özgür ve adil bir seçimin yapılabilmesi ve aynı zamanda korkusuzca oy kullanılabilmesi için gerekli güvenlik düzenlemelerine ihtiyaç duyulmakta olup, olağanüstü hal süresinin uzatılması gerekmektedir" denildi.Ordu, Aung San Suu Kyi başkanlığındaki hükümeti Myanmar’da 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021’de devirmiş, Ağustos 2023’e kadar seçim yapma sözü vermişti.
Myanmar’da cunta yönetimi ağustosta yapılması planlanan seçimleri erteledi
Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta yönetimi, ağustos ayında yapılması planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzattı.
Myanmar’da 2021’de askeri darbeyle yönetime el koyan cunta lideri General Min Aung Hlaing, Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi (NDSC) ile yaptığı toplantıda ağustos ayında yapılması planlanan seçimleri erteleyerek, ülkedeki OHAL’i 6 ay daha uzatma kararı aldı. Myanmar devlet televizyonundan yayınlanan cunta açıklamasında, "Özgür ve adil bir seçimin yapılabilmesi ve aynı zamanda korkusuzca oy kullanılabilmesi için gerekli güvenlik düzenlemelerine ihtiyaç duyulmakta olup, olağanüstü hal süresinin uzatılması gerekmektedir" denildi.
Ordu, Aung San Suu Kyi başkanlığındaki hükümeti Myanmar’da 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiasıyla 1 Şubat 2021’de devirmiş, Ağustos 2023’e kadar seçim yapma sözü vermişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.