pendik escort bayan
ozmenpc.com
ozmenpc.comtr
ak

Büyükşehir’den AKSAV açıklaması

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.07.2023 - 13:32, Güncelleme: 31.07.2023 - 13:24
 

Büyükşehir’den AKSAV açıklaması

Büyükşehir’den AKSAV açıklaması

ANTALYA (İHA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu.Antalya’nın simgesi, Türkiye’nin en uzun soluklu sinema festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 60’ıncısının düzenleyeceği hatırlatılan açıklamada her yıl kendini yenileyen, sinema sektörüne destek veren festivali düzenlemenin büyük bir emek ve özveri gerektirdiği kaydedildi. Bugün, geçmiş yıllarda Altın Portakal Film Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyan, emek veren Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) emekçilerin hak arayışlarını dile getirmesine dikkat çekilen açıklamada, "Çok uzağa gitmeden yakın tarihten örnekler vererek bazı hususların kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. 1995 yılında kurulan ve 2014 yılına kadar faaliyet gösteren AKSAV, bu yıllar arasından başarılı bir organizasyon gerçekleştirerek festivale önemli katkılar sunmuştur" denildi.1991 yılında kurulan ANSET ile birlikte 46,47,48,49 ve 50. Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen ve bu organizasyonlardan hiçbir alacağı bulunmayan AKSAV’ın, bir önceki yönetim tarafından sahipsiz bırakıldığı söylenen açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarının bugüne kadar AKSAV’ın doğal başkanıyken 2014 yılından sonra sürecin farklı bir şekilde işlediği ve AKSAV kapanmak zorunda kalmıştır. Vakfın üzerinde de hiçbir mal varlığı yoktur. AKSAV tarafından alacağı olduğu iddiasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan dava Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2016/23339 Esas, 2019/12876 Karar No’lu kararıyla belediye lehine bozulduğu bildirilen aç ıklamada şöyle denildi" Yargı nezdinde de AKSAV’ın bugün itibariyle hiçbir alacağı bulunmamaktadır. AKSAV çalışanlarının avukatı ile görüşülmüş, konu detaylarıyla anlatılmıştır. Vakıf bir tüzel kişilik olduğu için belediyeyle hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir. AKSAV çalışanlarının hak arayışlarını destekliyor fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapılabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz”.
Büyükşehir’den AKSAV açıklaması
ANTALYA (İHA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl 60’ıncısı düzenlenecek olan Altın Portakal Film Festivali hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
Antalya’nın simgesi, Türkiye’nin en uzun soluklu sinema festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 60’ıncısının düzenleyeceği hatırlatılan açıklamada her yıl kendini yenileyen, sinema sektörüne destek veren festivali düzenlemenin büyük bir emek ve özveri gerektirdiği kaydedildi. Bugün, geçmiş yıllarda Altın Portakal Film Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyan, emek veren Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) emekçilerin hak arayışlarını dile getirmesine dikkat çekilen açıklamada, "Çok uzağa gitmeden yakın tarihten örnekler vererek bazı hususların kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. 1995 yılında kurulan ve 2014 yılına kadar faaliyet gösteren AKSAV, bu yıllar arasından başarılı bir organizasyon gerçekleştirerek festivale önemli katkılar sunmuştur" denildi.
1991 yılında kurulan ANSET ile birlikte 46,47,48,49 ve 50. Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen ve bu organizasyonlardan hiçbir alacağı bulunmayan AKSAV’ın, bir önceki yönetim tarafından sahipsiz bırakıldığı söylenen açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarının bugüne kadar AKSAV’ın doğal başkanıyken 2014 yılından sonra sürecin farklı bir şekilde işlediği ve AKSAV kapanmak zorunda kalmıştır. Vakfın üzerinde de hiçbir mal varlığı yoktur. AKSAV tarafından alacağı olduğu iddiasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan dava Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2016/23339 Esas, 2019/12876 Karar No’lu kararıyla belediye lehine bozulduğu bildirilen aç ıklamada şöyle denildi" Yargı nezdinde de AKSAV’ın bugün itibariyle hiçbir alacağı bulunmamaktadır. AKSAV çalışanlarının avukatı ile görüşülmüş, konu detaylarıyla anlatılmıştır. Vakıf bir tüzel kişilik olduğu için belediyeyle hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir. AKSAV çalışanlarının hak arayışlarını destekliyor fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapılabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz”.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.