pendik escort bayan
ozmenpc.com
ozmenpc.comtr
ak

Farklı kültürdeki insanlar bu festivalde bir araya geldi

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.07.2023 - 13:31, Güncelleme: 29.07.2023 - 13:20
 

Farklı kültürdeki insanlar bu festivalde bir araya geldi

Farklı kültürdeki insanlar bu festivalde bir araya geldi

Başiskele Yöresel Kültür Festivali’nde Balkanlar’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya kadar ülkenin dört bir yanındaki insanlar bir araya geldi.Başiskele’de ilk kez yapılan Yöresel Kültür Festivali’ne yoğun katılım oldu. Farklı illerden gelen misafirlerin de büyük ilgi gösterdiği festivale Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü başta olmak üzere, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Derneklerin stand açtığı festivalde rengarenk görüntüler ve unutulmaz güzel anlar yaşandı. Stantlarda her yöreye özgü kıyafet, yemek, ve ürünler sergilenirken müzikler eşliğinde de hep birlikte eğlenildi. Başiskele’nin kültürel zenginliğinden bahsederek birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Özlü, "Bir milletin gerçek gücü, tarihinden gelen köklü kültürüdür. Geçmişimize olan saygımızı ve geleceğe olan güvenimizi bir araya getirerek, köklü mirasımızı yaşatma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzu bir kez daha burada hissediyoruz. Festivaller, doğal güzellikleriyle dolu bu güzel ata topraklarımızın renkli kültür mozaiklerini bir araya getiriyor. Balkanlar’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya ülkemizin dört bir tarafındaki eşsiz kültürel zenginliklere bu festivalimizde şahitlik ediyoruz" diye konuştu.Açılış konuşmalarının ardından Başiskele Sahili’nde muhteşem sıra gecesi şöleni yaşandı. Şanlıurfa yöresine ait sıra gecesinde ses sanatçısı İbrahim Gözükara söylediği türkülerle katılımcılara unutulmaz müzik şöleni yaşattı. Hafta sonu da devam edecek festivalde birbirinden etkinlikler ve konserler olacak.
Farklı kültürdeki insanlar bu festivalde bir araya geldi
Başiskele Yöresel Kültür Festivali’nde Balkanlar’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya kadar ülkenin dört bir yanındaki insanlar bir araya geldi.
Başiskele’de ilk kez yapılan Yöresel Kültür Festivali’ne yoğun katılım oldu. Farklı illerden gelen misafirlerin de büyük ilgi gösterdiği festivale Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü başta olmak üzere, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Derneklerin stand açtığı festivalde rengarenk görüntüler ve unutulmaz güzel anlar yaşandı. Stantlarda her yöreye özgü kıyafet, yemek, ve ürünler sergilenirken müzikler eşliğinde de hep birlikte eğlenildi. Başiskele’nin kültürel zenginliğinden bahsederek birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Özlü, "Bir milletin gerçek gücü, tarihinden gelen köklü kültürüdür. Geçmişimize olan saygımızı ve geleceğe olan güvenimizi bir araya getirerek, köklü mirasımızı yaşatma ve gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuzu bir kez daha burada hissediyoruz. Festivaller, doğal güzellikleriyle dolu bu güzel ata topraklarımızın renkli kültür mozaiklerini bir araya getiriyor. Balkanlar’dan Erzurum’a, Trabzon’dan Şanlıurfa’ya ülkemizin dört bir tarafındaki eşsiz kültürel zenginliklere bu festivalimizde şahitlik ediyoruz" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Başiskele Sahili’nde muhteşem sıra gecesi şöleni yaşandı. Şanlıurfa yöresine ait sıra gecesinde ses sanatçısı İbrahim Gözükara söylediği türkülerle katılımcılara unutulmaz müzik şöleni yaşattı. Hafta sonu da devam edecek festivalde birbirinden etkinlikler ve konserler olacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.