pendik escort bayan
ozmenpc.com
https://www.ozmenpc.com/masaustu-pc-oyuncu
ak

Eskişehir'in Son Kalaycısı

14.02.2018 - 09:58, Güncelleme: 14.02.2018 - 09:58
 

Eskişehir'in Son Kalaycısı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 150 yılık aile mesleği kalaycılığı yaşatmaya çalışan Ramazan Kalay, işini üçüncü kuşak olarak yürütüyor.Kalaycılık...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 150 yılık aile mesleği kalaycılığı yaşatmaya çalışan Ramazan Kalay, işini üçüncü kuşak olarak yürütüyor.Kalaycılık işini dedesi ve babasının ardından üçüncü kuşak sürdüren 58 yaşındaki Kalay, soyadını da aldığı mesleğini gururla sürdürüyor.Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından öğrendiği kalaycılığa çırak bulamamaktan yakındı.Çocukluk yıllarında Mihalıççık ilçesinde babası ile yazın gezdikleri köylerde, kışın ise iş yerlerinde kalay yaptıklarını aktaran Kalay, şunları söyledi:- 150 yıldır kalaylıyorlar"Aile mesleği kalaycılığı 150 yıldır yapıyoruz. Dedemden, babama geçen bu mesleği yaşatmak bana kaldı. Kalaycılık mesleğinde çırak bulamıyoruz. Eskişehir'deki son kalaycı benim. 10 yaşından beri bu işin içindeyim. Bir oğlum var o da bu mesleği yapmak istemedi. Bu işe talip olan yok o nedenle benden sonrası meçhul. İnşallah meraklı, eli yatkın genç kardeşlerimiz gelir de bu mesleği öğrenir. Bizlerde onların yaptıkları işlerle gurur duyarız. Meslek yok olma durumu ile karşı karşıya."Kalay, bakır eşyaların günümüzde de kullanılmaya devam ettiğini belirterek, "İnsanlar, atalarından yadigar kalan bakır eşyaları bize getirip kalaylatıyor. Kimisi bunları evinin şark köşesinde saklıyor kimisi ise halen mutfağında yemek pişirmek için kullanıyor." dedi.
ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 150 yılık aile mesleği kalaycılığı yaşatmaya çalışan Ramazan Kalay, işini üçüncü kuşak olarak yürütüyor.Kalaycılık...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de 150 yılık aile mesleği kalaycılığı yaşatmaya çalışan Ramazan Kalay, işini üçüncü kuşak olarak yürütüyor.

Kalaycılık işini dedesi ve babasının ardından üçüncü kuşak sürdüren 58 yaşındaki Kalay, soyadını da aldığı mesleğini gururla sürdürüyor.

Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından öğrendiği kalaycılığa çırak bulamamaktan yakındı.

Çocukluk yıllarında Mihalıççık ilçesinde babası ile yazın gezdikleri köylerde, kışın ise iş yerlerinde kalay yaptıklarını aktaran Kalay, şunları söyledi:

- 150 yıldır kalaylıyorlar

"Aile mesleği kalaycılığı 150 yıldır yapıyoruz. Dedemden, babama geçen bu mesleği yaşatmak bana kaldı. Kalaycılık mesleğinde çırak bulamıyoruz. Eskişehir'deki son kalaycı benim. 10 yaşından beri bu işin içindeyim. Bir oğlum var o da bu mesleği yapmak istemedi. Bu işe talip olan yok o nedenle benden sonrası meçhul. İnşallah meraklı, eli yatkın genç kardeşlerimiz gelir de bu mesleği öğrenir. Bizlerde onların yaptıkları işlerle gurur duyarız. Meslek yok olma durumu ile karşı karşıya."

Kalay, bakır eşyaların günümüzde de kullanılmaya devam ettiğini belirterek, "İnsanlar, atalarından yadigar kalan bakır eşyaları bize getirip kalaylatıyor. Kimisi bunları evinin şark köşesinde saklıyor kimisi ise halen mutfağında yemek pişirmek için kullanıyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.