Zeytin Dalı Harekatı

SİVAS (AA) - Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Efe Zileli, Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini belirtti.

Zileli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın, özellikle emperyalizmin çatışma stratejilerine karşı atılan bir adım olduğunu ifade etti.

Emperyalizmin taşeronlarına karşı yapılan harekatın, PKK'nın uzantısı PYD'nin Afrin özelindeki kanlı iktidarının da sonunu getireceğini vurgulayan Zileli, şunları kaydetti:

"FETÖ, DEAŞ ve PKK-PYD aynı kurgunun parçalarıdır. 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşamış bir ülkenin bu kurguya karşı tedbir alması, operasyon yapması kadar normal bir şey yoktur. Bir emek hareketi olarak biz her zeminde bu hakikati söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu biliyoruz. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen yapının bu birliği ve beraberliği hedeflediğinin de bilincindeyiz. Dolayısıyla bir noktada bütün bölgenin hafızası konumundaki ülkemizin birliği ve beraberliği, herkes için bir umuttur. Bu umudun korunması adına yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nı destekliyor ve cephede savaşan askerlerimizin Allah yardımcıları olsun diyoruz."