Vakıf ‘Hayır Çarşısı’ Beyoğlu’nda açıldı

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren “Hayır Çarşısı’nı” Beyoğlu Taksim’de hizmete açtı. Hayır çarşısında ayakkabıdan kıyafete ve okul çantalarına kadar tüm eşyalar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.
İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının giriş katındaki “Hayır Çarşısının” açılışına İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu Kaymakamı Can Aksoy, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Yavuz Güner ve vatandaşlar katıldı.
Hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bir araya getiren Hayır çarşısında ayakkabıdan kıyafete ve okul çantalarına kadar tüm eşyalar bulunuyor. Paranın geçmediği bu Hayır Çarşısı’ndan İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü envanterine kayıtlı olan ihtiyaç sahipleri faydalanıyor. "Hayır Çarşısı" ihtiyaç sahibi ailelere yönelik giysi, ev eşyası ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin temin edilmesi amacıyla hayata geçirildi. Bu proje, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve yardıma muhtaç ailelere destek sağlamak amacıyla hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmayı hedefliyor.
Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ‘nün Taksim’de Beyoğlu’nda açtığı mağazayı ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül, “Bu mağaza farklı bir mağaza. Bu mağazada paranın geçmediği, ihtiyaç sahiplerinin kendi zevklerine kendi ihtiyaçlarına göre seçtiği bir mağaza, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz koordine ediyor. Ayakkabı başta olmak üzere okul ihtiyaçları, kıyafet ve benzeri ihtiyaçlarını gideriyor. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Gül, bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum“ dedi.