"Özgürce Keçe" Sergisi Açıldı

ANKARA (AA) - Emekli ziraat mühendisi Özgür Dönmez, hobi olarak başladığı keçe kursunda kendisini geliştirerek, "Özgürce Keçe" adlı ilk kişisel sergisini açtı.

Dönmez, Zafer Çarşısı Sanat Galerisi'ndeki sergisinin açılışında, 27 yıllık ziraat mühendisliği görevinden emekli olduktan sonra hobi olarak el işi kurslarına gitmeye başladığını belirtti.

Etimesgut Belediyesinin açtığı keçe kursunda 4 ay eğitim aldığını belirten Dönmez, "Eğitimin ardından kendi tasarımlarımı yapmaya başladım ve ilk kişisel sergimi açmaya karar verdim." dedi.

Sergisinde keçeden 40 tablo, 40'a yakın çanta ile şal, manto, abajur ve avize gibi yaklaşık 300 el emeği ürün bulunduğunu söyleyen Dönmez, eserlerini 1,5 yıl boyunca sabah saat 08.00'den gece 02.00'ye kadar çalışarak tamamladığını söyledi.

Dönmez, "Kes yapıştır tekniğini kullanarak çalışmıyorum. Saf yünleri su ve sabunla karıştırıp keçeleştirerek ıslak keçe tekniğini kullanıyorum." dedi.

Keçe kursu öğreticisi Oğuz Koç da ilk kişisel sergisini açan öğrencisi ile gurur duyduğunu söyledi.

Ürünlerin hepsinin el emeği olduğunu belirten Koç, "Böyle bir çalışmayı ortaya koymak ciddi anlamda azim, sabır ve emek ister. Özgür de kendisinde olan keçe aşkıyla bunu başardı." ifadesini kullandı.

Sergi 6 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.