Kepez Belediyesi sel baskınını önlemek amacıyla çalışmalar gerçekleştirdi
Kepez Belediyesi, 12 Şubat tarihinde yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen mahallelerden biri olan Fevzi Çakmak Mahallesi’nde su baskınlarını önlemeye yönelik çalışmalara başladı. Mahallenin altyapı projelerinin hızla tamamlanması ve sel baskınlarında can ve mal kayıplarının önlenebilmesi amacıyla bölgede yağmur suyu drenaj hattı inşa edilecek. Kepez Belediyesi, sel baskınlarını önlemek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yağmur suyu drenaj hattının geçeceği, imar yolu üzerinde kalan biri kısmi olmak üzere, 5 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, iş makineleriyle gerçekleştirdikleri yıkımın ardından, gecekondulardan geriye kalan molozları da temizleyerek hattın inşası için alanı uygun hale getirecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı yağmur suyu drenaj hattı altyapı güçlendirme çalışmaları ile oluşabilecek ani su baskınlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.
“Sel felaketi büyük hasara yol açmıştı”
12 Şubat’ta Kepez ilçesinde yaşanan sel felaketi, 24 saat içinde 372 kilogram yağışın düşmesiyle ilçede büyük bir hasara yol açmıştı. Yollar su altında kalmış, binaların bodrum ve zemin katları yağmur suyuyla dolmuştu. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, selden etkilenen mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletmişti. Başkan Kocagöz, göreve gelir gelmez ilk iş olarak yağmur suyu drenajı sorununa çözüm getirecek projeleri başlattı. Bu kapsamda, Kepez Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ortak bir çalışma ile ilk olarak Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde 30 metre uzunluğunda bir yağmur suyu kanalı inşa etti.
Ay Deresi havzasında ıslah çalışması
Şiddetli yağışlarda taşkınlara neden olan Ay Deresi Havzası’nda ise, dere yatağının olmaması özellikle 6051 Sokak’ta su baskınlarına yol açıyordu. Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bu soruna çözüm getirmek amacıyla Ay Deresi’nin başlangıç noktasında dere yatağını açarak, bölgeyi taşkın riskine karşı güvence altına alacak çalışmalara başladı. Bölgede iş makineleri ile 225 metre uzunluğunda ve 4 metre genişliğinde bir yağmur suyu drenaj kanalı inşa ediliyor. Bu çalışmalar kapsamında, öncelikle dere yatağında bulunan 14 ev kaldırılarak, can ve mal kayıplarını önlemeye yönelik tedbirler alındı. Ay Deresi ile bağlantısı sağlanacak bu drenaj hattı sayesinde, bölgede biriken yağmur suyu Düden Çayı’na aktarılacak.