pendik escort bayan
ak

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması

30.06.2013 - 12:44, Güncelleme: 30.06.2013 - 12:44
 

Tarihi Kentler Birliği Sivas Buluşması

Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Sivas Belediyesi işbirliğiyle 200 il ve ilçe başkanı Sivas’ta buluştu.

“Sivas’ta Kültürel Mirası Korumaya Yönelik Çalışmalar 2004-2013” kapsamında önceki gün kente gelen 200 il ve ilçe başkanı; Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele katıldı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in oturum başkanlığını yaptığı panelde Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp; kültür ve turizm alanında yapılan hizmetler hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi.   Sunumların ardından konuşan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Tarihi Kentler Birliği'nde kamu veya sivil özel birlikteliğinin, birliktelik noktalarının nerede ortaya çıktığını, birlikteliğin hangi noktalarda öne alınırsa daha sağlıklı ve güvenli bir sonuç alınacağını görme zamanı geldi. Belirli bir süre geçtikten sonra kentlerin kültür öncelikli yeni sektörün oluşması sırasında o sürecin kent halkına, çevre halkına, havza halkına nasıl döndüğünün izlenilmesi gerek. O bakımdan Sivas bu konuda başlanmış işlerin sürekliliği, kurumlar arası ilişkilerin dayanışma odaklarının belirginleşmesi, halkın buradan hangi noktalarda içine girerek veya katkısını büyülterek veya kenti daha doğru kullanarak kentinde mutlu olup gece ve gündüz yaşanabilir bir kent olmasının sonucundan ne gibi noktalara ulaştığının saptanması çok önemli” dedi.   Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise, “10 yıllık geçmişi olan Tarihi Kentler Birliği'nin Türkiye’de ne kadar işlevsel olduğunu, bir ana fikir bakımından illerimize ne denli örnek olduğunu görmekteyiz. Tabii bu kamuoyunda artık benimsendi. Böyle bir kurum olmasa bile bundan sonra halk, entelektüeller, şehir üreticileri, şehirlerinin tarihi doğal güzelliklerine sahip çıkma, onları yaşatma konusunda daha gayretli olacaklardır. Tabii bunların ekonomik yönü de var. Birçok ilimizin geçim kaynağı artık tarihi değerleri sayesinde elde etmiş olduğu kazançlara dayanmakta. Şüphesiz işin sosyal yönü, kültürel yönü elbette çok önemli. O bakımdan kentlerin gelişiminde, ekonominin gelişiminde de tarihi kimliğine sahip çıkmanın çok büyük yararı olduğu görülmektedir” diye konuştu.
Tarihi Kentler Birliği (TKB) ve Sivas Belediyesi işbirliğiyle 200 il ve ilçe başkanı Sivas’ta buluştu.

“Sivas’ta Kültürel Mirası Korumaya Yönelik Çalışmalar 2004-2013” kapsamında önceki gün kente gelen 200 il ve ilçe başkanı; Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele katıldı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in oturum başkanlığını yaptığı panelde Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp; kültür ve turizm alanında yapılan hizmetler hakkında bilgilendirme sunumlarını gerçekleştirdi.

 


Sunumların ardından konuşan Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Tarihi Kentler Birliği'nde kamu veya sivil özel birlikteliğinin, birliktelik noktalarının nerede ortaya çıktığını, birlikteliğin hangi noktalarda öne alınırsa daha sağlıklı ve güvenli bir sonuç alınacağını görme zamanı geldi. Belirli bir süre geçtikten sonra kentlerin kültür öncelikli yeni sektörün oluşması sırasında o sürecin kent halkına, çevre halkına, havza halkına nasıl döndüğünün izlenilmesi gerek. O bakımdan Sivas bu konuda başlanmış işlerin sürekliliği, kurumlar arası ilişkilerin dayanışma odaklarının belirginleşmesi, halkın buradan hangi noktalarda içine girerek veya katkısını büyülterek veya kenti daha doğru kullanarak kentinde mutlu olup gece ve gündüz yaşanabilir bir kent olmasının sonucundan ne gibi noktalara ulaştığının saptanması çok önemli” dedi.

 


Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ise, “10 yıllık geçmişi olan Tarihi Kentler Birliği'nin Türkiye’de ne kadar işlevsel olduğunu, bir ana fikir bakımından illerimize ne denli örnek olduğunu görmekteyiz. Tabii bu kamuoyunda artık benimsendi. Böyle bir kurum olmasa bile bundan sonra halk, entelektüeller, şehir üreticileri, şehirlerinin tarihi doğal güzelliklerine sahip çıkma, onları yaşatma konusunda daha gayretli olacaklardır. Tabii bunların ekonomik yönü de var. Birçok ilimizin geçim kaynağı artık tarihi değerleri sayesinde elde etmiş olduğu kazançlara dayanmakta. Şüphesiz işin sosyal yönü, kültürel yönü elbette çok önemli. O bakımdan kentlerin gelişiminde, ekonominin gelişiminde de tarihi kimliğine sahip çıkmanın çok büyük yararı olduğu görülmektedir” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.