pendik escort bayan
ak

Cuma namazından erken çıkanlara ceza!

Asayiş 30.07.2015 - 19:42, Güncelleme: 30.07.2015 - 19:42
 

Cuma namazından erken çıkanlara ceza!

Tacikistan İçişleri Bakanlığı, ülkede Cuma namazı bitmeden camiden çıkanlara ceza verileceğini açıkladı.

 Tacikistan İçişleri Bakanlığı, ülkede Cuma namazı bitmeden camiden çıkanlara ceza verileceğini açıkladı.   İçişleri Bakanlığı temsilcisi Cuma namazı bitene kadar kimsenin camileri terk edemeyeceğini bildirdi.   Geçtiğimiz Cuma günü Duşanbe´deki Merkez Camii´nde Cuma namazı sırasında bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı temsilcisi Albay Barotali Hamitzade bundan sonra Cuma namazı bitene kadar kimsenin camileri terk edemeyeceğini bildirdi.   “Ozodi” radyosu Rus servisinin haberine göre, Tacik güvenlik yetkilisi sözlerine esas olarak Hanefi mezhebine saygı gösterilmesini gösterdi, ancak bu kuralı bozanlara verilecek ceza önlemlerini söylemedi.   Tacikistan´da cuma namazından erken çıkanlara ceza   Radyonun haberine göre, söz konusu uygulamanın sebebi Cuma namazının farzından sonra dört rekat zuhr-u ahir sünnetini kılmayan ya da dört rekat yerine iki rekat kılan ve bu şekilde İslam dini hakkında diğer görüşlere sahip olanların tutumları. Polis albayı Hamitzade Cuma namazını bu şekilde kılmayanların Hanefi mezhebine uymadıkları için ceza gerektiren kabahat işleyenlerle aynı muameleye tabi tutulacaklarını söyledi.   Tacikistan İçişleri Bakanlığı temsilcisi güvenlik yetkililerinin ülkedeki bütün cami ve mescitlerde Müslümanların ibadetlerini takip ettiğini ve ibadet yerlerinde düzen, disiplin, barış ve güvenliği korumak için çaba göstereceğini de vurguladı.   “Ozodi” radyosunun kaynakları İçişleri Bakanlığı temsilcisinin çağrısına rağmen bazı genç Müslümanların Cuma namazının farzından sonra iki rekât sünnet kılarak camiden ayrıldıklarını bildirdi. Ancak böyle yapanların sayısı daha önceki haftalara kıyasla çok daha az oldu. Haberde bu gençlerin Cuma namazına geç katılmış ve güvenlik yetkilisinin sözlerini duymamış olabileceği de bildirildi.   Daha önce bir Cuma namazında aynı konu hakkında vaaz veren Tacikistan İslam Ulema Konseyi Merkezi Başkanı Saidmukarram Abdulkadirzade Cuma namazını erken terk edenlerin bu tutumları ile diğer Müslümanların ibadet etmelerine engel olduklarını söylemişti. Kaynak : Dünya Bülteni
Tacikistan İçişleri Bakanlığı, ülkede Cuma namazı bitmeden camiden çıkanlara ceza verileceğini açıkladı.

 Tacikistan İçişleri Bakanlığı, ülkede Cuma namazı bitmeden camiden çıkanlara ceza verileceğini açıkladı.

 

İçişleri Bakanlığı temsilcisi Cuma namazı bitene kadar kimsenin camileri terk edemeyeceğini bildirdi.

 

Geçtiğimiz Cuma günü Duşanbe´deki Merkez Camii´nde Cuma namazı sırasında bir açıklama yapan İçişleri Bakanlığı temsilcisi Albay Barotali Hamitzade bundan sonra Cuma namazı bitene kadar kimsenin camileri terk edemeyeceğini bildirdi.

 

“Ozodi” radyosu Rus servisinin haberine göre, Tacik güvenlik yetkilisi sözlerine esas olarak Hanefi mezhebine saygı gösterilmesini gösterdi, ancak bu kuralı bozanlara verilecek ceza önlemlerini söylemedi.

 

Tacikistan´da cuma namazından erken çıkanlara ceza

 

Radyonun haberine göre, söz konusu uygulamanın sebebi Cuma namazının farzından sonra dört rekat zuhr-u ahir sünnetini kılmayan ya da dört rekat yerine iki rekat kılan ve bu şekilde İslam dini hakkında diğer görüşlere sahip olanların tutumları. Polis albayı Hamitzade Cuma namazını bu şekilde kılmayanların Hanefi mezhebine uymadıkları için ceza gerektiren kabahat işleyenlerle aynı muameleye tabi tutulacaklarını söyledi.

 

Tacikistan İçişleri Bakanlığı temsilcisi güvenlik yetkililerinin ülkedeki bütün cami ve mescitlerde Müslümanların ibadetlerini takip ettiğini ve ibadet yerlerinde düzen, disiplin, barış ve güvenliği korumak için çaba göstereceğini de vurguladı.

 

“Ozodi” radyosunun kaynakları İçişleri Bakanlığı temsilcisinin çağrısına rağmen bazı genç Müslümanların Cuma namazının farzından sonra iki rekât sünnet kılarak camiden ayrıldıklarını bildirdi. Ancak böyle yapanların sayısı daha önceki haftalara kıyasla çok daha az oldu. Haberde bu gençlerin Cuma namazına geç katılmış ve güvenlik yetkilisinin sözlerini duymamış olabileceği de bildirildi.

 

Daha önce bir Cuma namazında aynı konu hakkında vaaz veren Tacikistan İslam Ulema Konseyi Merkezi Başkanı Saidmukarram Abdulkadirzade Cuma namazını erken terk edenlerin bu tutumları ile diğer Müslümanların ibadet etmelerine engel olduklarını söylemişti.

Kaynak : Dünya Bülteni

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.