pendik escort bayan
ak

Sivas'ta Yangın Paniği

25.07.2015 - 18:24, Güncelleme: 25.07.2015 - 18:24
 

Sivas'ta Yangın Paniği

Sivas'ta öğlen saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında yaşanan ot ve anız yangınlarına itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kaldı.

Sivas'ta öğlen saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında yaşanan ot ve anız yangınlarına itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kaldı. Bunun üzerine polis TOMA'sı devreye girerek itfaiyeye yardım etti.   Kent merkezinde öğlen saatlerinde hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükselmesi beraberinde çok sayıda anız ve ot yangınını getirdi. Aynı saatlerde şehir merkezi girişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki ahırlar bölgesi, Yukarı Tekke Mezarlığı, Kurtderesi Parkı, Fatih Mahallesi, Aksupark yanında peş peşe yaşanan kuru ot yangınları sıkıntıya neden oldu. Çevredeki bina ve araçları tehdit eden yangınlara itfaiye ekipleri koştu. Ancak çoğu aynı anda çıkan yangınlara ekipler yetişmekte güçlük çekti.   Ekiplerin müdahalede yetersiz kalması üzerine polis de devreye girdi. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bir TOMA yangınlara müdahale için görevlendirildi. Ahırlar bölgesinde yangına müdahale eden TOMA su sıkarak alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Havaalanından gelen Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'ne ait itfaiye araçları da yangına müdahale etti. Ormanlık alana sıçrayan yangın bazı ağaçlara da zarar verdi. Rüzgarın de etkisi ile kısa sürede geniş alanlara yayılan yangın uzun süren çalışmaların ardından kontrol altına alınırken, büyük bir alandaki bitki örtüsü kül oldu.     Ahırlar bölgesinde yaklaşık 2 bin dönümlük hububat ekili alan da tamamen yandı. Söndürme çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. İtfaiyenin yangınlara müdahale için 18 aracı bulunduğu, bir çoğunun yangın yerlerinde görevlendirildiği, ama yine de yetersiz kalındığı belirtildi. - Sivas
Sivas'ta öğlen saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında yaşanan ot ve anız yangınlarına itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kaldı.

Sivas'ta öğlen saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında yaşanan ot ve anız yangınlarına itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kaldı. Bunun üzerine polis TOMA'sı devreye girerek itfaiyeye yardım etti.

 

Kent merkezinde öğlen saatlerinde hava sıcaklığının 35 dereceye kadar yükselmesi beraberinde çok sayıda anız ve ot yangınını getirdi. Aynı saatlerde şehir merkezi girişindeki Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki ahırlar bölgesi, Yukarı Tekke Mezarlığı, Kurtderesi Parkı, Fatih Mahallesi, Aksupark yanında peş peşe yaşanan kuru ot yangınları sıkıntıya neden oldu. Çevredeki bina ve araçları tehdit eden yangınlara itfaiye ekipleri koştu. Ancak çoğu aynı anda çıkan yangınlara ekipler yetişmekte güçlük çekti.

 

Ekiplerin müdahalede yetersiz kalması üzerine polis de devreye girdi. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bir TOMA yangınlara müdahale için görevlendirildi. Ahırlar bölgesinde yangına müdahale eden TOMA su sıkarak alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Havaalanından gelen Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'ne ait itfaiye araçları da yangına müdahale etti. Ormanlık alana sıçrayan yangın bazı ağaçlara da zarar verdi. Rüzgarın de etkisi ile kısa sürede geniş alanlara yayılan yangın uzun süren çalışmaların ardından kontrol altına alınırken, büyük bir alandaki bitki örtüsü kül oldu.

 

 

Ahırlar bölgesinde yaklaşık 2 bin dönümlük hububat ekili alan da tamamen yandı. Söndürme çalışmaları yaklaşık 2 saat sürdü. İtfaiyenin yangınlara müdahale için 18 aracı bulunduğu, bir çoğunun yangın yerlerinde görevlendirildiği, ama yine de yetersiz kalındığı belirtildi. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.