pendik escort bayan
ak

Meclis olağanüstü toplanıyor

25.07.2015 - 18:12, Güncelleme: 25.07.2015 - 18:12
 

Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis, Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor. CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısına AKP'den sürpriz destek.

Meclis, Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor. CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısına AKP'den sürpriz destek. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz de temas halinde. Muhtemelen çarşamba günü yapılacak ve biz de Meclisimizi son operasyonlarla ilgili bilgilendirme imkanı bulmuş olacağız" dedi.     CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iki gün önce terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için 116 milletvekilinin imzasıyla önerge vereceklerini açıklamıştı. Başbakan Davutoğlu'na, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda CHP'nin bu çağrısına destek verip vermeyecekleri soruldu. Dün Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile konuyu görüştüklerini belirten Davutoğlu,  böyle durumlarda TBMM'nin nihai istişare makamı olduğunu vurguladı. "Dolayısıyla bu olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz de temas halinde. Muhtemelen Çarşamba günü yapılacak ve biz de Meclis'imizi son operasyonlarla ilgili bilgilendirme imkanı bulmuş olacağız. Orada bir deklarasyon çıkarsa memnuniyet duyarız. Nihayet kapalı kulaklar açıldı, deriz. Kapalı gönüller açıldı, deriz. Ümit ederim genel başkanlar böyle bir ortak tavra gelecek olgunluğu gösterirler" dedi.       MECLİSİN AÇILMASI İÇİN 184 VEKİLİN GENEL KURUL'DA OLMASI GEREKİYOR   CHP, 29 Temmuz saat 15:00’te Meclis’i acil toplanmaya çağırdı. Ancak Meclis’te birleşimin açılabilmesi için en az 184 milletvekilinin genel kurulda hazır bulunması gerekiyor. CHP’nin 131, AKP'nin ise 258 milletvekili bulunuyor.   ARINÇ, "GEREK YOK" DEMİŞTİ   Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilerin CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısını sormaları üzerine, "Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz" yanıtını vermişti.     Kaynak: Hürriyet
Meclis, Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor. CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısına AKP'den sürpriz destek.

Meclis, Çarşamba günü olağanüstü toplanıyor. CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısına AKP'den sürpriz destek. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz de temas halinde. Muhtemelen çarşamba günü yapılacak ve biz de Meclisimizi son operasyonlarla ilgili bilgilendirme imkanı bulmuş olacağız" dedi.

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, iki gün önce terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması için 116 milletvekilinin imzasıyla önerge vereceklerini açıklamıştı.

Başbakan Davutoğlu'na, İstanbul'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda CHP'nin bu çağrısına destek verip vermeyecekleri soruldu. Dün Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ile konuyu görüştüklerini belirten Davutoğlu,  böyle durumlarda TBMM'nin nihai istişare makamı olduğunu vurguladı. "Dolayısıyla bu olağanüstü toplantı talebine olumlu yaklaşıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz de temas halinde. Muhtemelen Çarşamba günü yapılacak ve biz de Meclis'imizi son operasyonlarla ilgili bilgilendirme imkanı bulmuş olacağız. Orada bir deklarasyon çıkarsa memnuniyet duyarız. Nihayet kapalı kulaklar açıldı, deriz. Kapalı gönüller açıldı, deriz. Ümit ederim genel başkanlar böyle bir ortak tavra gelecek olgunluğu gösterirler" dedi.

     

MECLİSİN AÇILMASI İÇİN 184 VEKİLİN GENEL KURUL'DA OLMASI GEREKİYOR

 

CHP, 29 Temmuz saat 15:00’te Meclis’i acil toplanmaya çağırdı. Ancak Meclis’te birleşimin açılabilmesi için en az 184 milletvekilinin genel kurulda hazır bulunması gerekiyor. CHP’nin 131, AKP'nin ise 258 milletvekili bulunuyor.

 

ARINÇ, "GEREK YOK" DEMİŞTİ

 

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar kurulu toplantısının ardından gazetecilerin CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısını sormaları üzerine, "Biz şahsen hükümet olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin olağanüstü toplantıya çağrılmasında bir fayda görmüyoruz. Çünkü böyle bir toplantı yapıldığı takdirde siyasi partiler arasında öylesine büyük tartışmalar yaşanabilir ki mecrasından sapar ve hiç ümit etmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalabiliriz" yanıtını vermişti.

 

 

Kaynak: Hürriyet

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.