pendik escort bayan
ak

Valilikten Domuz Gribi Açıklaması!

Yaşam 03.03.2015 - 17:06, Güncelleme: 03.03.2015 - 17:06
 

Valilikten Domuz Gribi Açıklaması!

Sivas Valiliği, İlimizde geçtiğimiz günlerde domuz gribinden bir kişinin yaşamını yitirmesi ve bazı hastaların da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınmasının ardından açıklama yaptı.

Sivas Valiliği,  İlimizde geçtiğimiz günlerde domuz gribinden bir kişinin yaşamını yitirmesi ve bazı hastaların da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınmasının  ardından açıklama yaptı.   Sivas Valiliği basın bürosundan  yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Sivas Merkez Gülyurt Mahallesinde ikamet eden Mustafa Atar (39), 14 Şubat tarihinde, ateş, boğaz ağrısı şikayetleri ile Sivas Medicana Hastanesi'ne başvurmuş hastaya tonsillit tanısı konup tedavisine başlanmıştır. Semptomları gerilemeyen hasta üşüme, titreme, ateş, nefes darlığı, göğüs ağrısı şikayetleri ile 17 Şubat tarihinde tekrar Sivas Medicana Hastanesine başvurmuş, bu esnada hemoptizi şikayeti başlayan hasta pnömoni ön tanısı ile intaniye servisine yatırılmıştır. Hastanın şikayetlerinin artması ve satürasyonlarının düşmesi üzerineCumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, acil serviste, göğüs hastalıkları, intaniye ve anestezi tarafından değerlendirilen hastanın yoğun bakıma ihtiyacı olabileceğinden dolayı anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır" denildi.       Hastanın yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmesi ile ilgili:   "Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı'na gönderilen numune sonucuH1N1 pozitif olarak bildirilen, genel durumu kötüleşen hasta 1 Mart günü sabah 05.50'de hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi anestezi yoğun bakım servisinde yatmakta olan 2 hastadan Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı'na numune gönderilmiştir. D.K.'nin numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilmiş ve durumu iyidir. K.Ç.'den gönderilen numunenin sonucu henüz gelmemiştir. İlimiz sağlık kuruluşlarında domuz gribine yönelik önlemler alınarak hareket edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yeterli miktarda ilaç bulunmakta, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına verilmektedir. H1N1 mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir ve her yılH1N1 vakası görülmektedir." - SİVAS
Sivas Valiliği, İlimizde geçtiğimiz günlerde domuz gribinden bir kişinin yaşamını yitirmesi ve bazı hastaların da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınmasının ardından açıklama yaptı.

Sivas Valiliği,  İlimizde geçtiğimiz günlerde domuz gribinden bir kişinin yaşamını yitirmesi ve bazı hastaların da domuz gribi şüphesiyle hastanede tedavi altına alınmasının  ardından açıklama yaptı.

 

Sivas Valiliği basın bürosundan  yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Sivas Merkez Gülyurt Mahallesinde ikamet eden Mustafa Atar (39), 14 Şubat tarihinde, ateş, boğaz ağrısı şikayetleri ile Sivas Medicana Hastanesi'ne başvurmuş hastaya tonsillit tanısı konup tedavisine başlanmıştır. Semptomları gerilemeyen hasta üşüme, titreme, ateş, nefes darlığı, göğüs ağrısı şikayetleri ile 17 Şubat tarihinde tekrar Sivas Medicana Hastanesine başvurmuş, bu esnada hemoptizi şikayeti başlayan hasta pnömoni ön tanısı ile intaniye servisine yatırılmıştır. Hastanın şikayetlerinin artması ve satürasyonlarının düşmesi üzerineCumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmiş, acil serviste, göğüs hastalıkları, intaniye ve anestezi tarafından değerlendirilen hastanın yoğun bakıma ihtiyacı olabileceğinden dolayı anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır" denildi.

 

 

 

Hastanın yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirmesi ile ilgili:

 

"Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı'na gönderilen numune sonucuH1N1 pozitif olarak bildirilen, genel durumu kötüleşen hasta 1 Mart günü sabah 05.50'de hayatını kaybetmiştir. Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi anestezi yoğun bakım servisinde yatmakta olan 2 hastadan Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı'na numune gönderilmiştir. D.K.'nin numune sonucu H1N1 pozitif olarak bildirilmiş ve durumu iyidir. K.Ç.'den gönderilen numunenin sonucu henüz gelmemiştir. İlimiz sağlık kuruluşlarında domuz gribine yönelik önlemler alınarak hareket edilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde yeterli miktarda ilaç bulunmakta, ihtiyaç duyan sağlık kuruluşlarına verilmektedir. H1N1 mevsimsel grip olarak değerlendirilmektedir ve her yılH1N1 vakası görülmektedir." - SİVAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.