pendik escort bayan
ak

Yanan Otobüste Mucize Kurtuluş!

27.02.2015 - 15:41, Güncelleme: 27.02.2015 - 15:41
 

Yanan Otobüste Mucize Kurtuluş!

Sivas'ta bu sabaha karşı bariyerlere çarptıktan sonra alev alarak yanan otobüsteki yolcuların mucize eseri kurtulduğu anlaşıldı.

Sivas’ta bu sabaha karşı bariyerlere çarptıktan sonra alev alarak yanan otobüsteki yolcuların mucize eseri kurtulduğu anlaşıldı. Otobüsün önünden mızrak gibi saplanan ve 11 metre içeri giren bariyer yolcu koltuklarının altında kalınca ölen olmadı.   Kaza bu sabah 01.30 sıralarında Sivas- Erzincan karayolu 55'inci kilometrede, Zara ilçesine 10 kilometre mesafedeki Tödürge Gölü yakınlarında meydana geldi. Antalya'dan Erzurum'a giden 42 yolcu taşıyan 43 yaşındaki Mehmet Tiryaki yönetimindeki 34 FS 1015 plakalı yolcu otobüsü, bölünmüş yolu ortadan ayıran bariyerlere çarptı. Bariyerin etkisiyle ters yöne geçip yoldan çıkan otobüs ön kısmından yanmaya başladı. Bu sırada yolcular büyük panik yaşadı. Ön kapı açılmadığı için arka kapıya hücum eden yolcuları yaralı haldeki muavin 26 yaşındaki Ümit Bozkurt sakinleştirerek kapıyı açtı. Otobüs yanarken yolcular arka kapıdan tahliye edildi. Ardından yangın tüm otobüsü sardı. Olay yerine gelen Zara Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile 1 saat sonra yangın kontrol altına alındı. Ancak tamamı yanan otobüsün sadece iskeleti kaldı.   7 KİŞİ YARALANDI   Kazada otobüs şoförü Mehmet Tiryaki ile muavinler 20 yaşındaki Gökmen Ak ve Ümit Bozkurt, yolculardan 30 yaşındaki İnci Aktaş ve çocukları 11 yaşındaki Elif Aleyna, 9 yaşındaki İbrahim Can ve 5 yaşındaki Alperen Aktaş yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Sivas'ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Başından darbe alan şoför Mehmet Tiryaki'nin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yanan otobüsten tahliye edilen ve kazayı yara almadan atlatan diğer yolcular ise başka bir otobüsle nakledildi.   UCUZ ATLATILMIŞ   Havanın aydınlanmasıyla birlikte kazanın ucuz atlatıldığı da anlaşıldı. Kazanın etkisi ile otobüsün önündeki radyatör bölümünden giren ve bir mızrak gibi saplanan bariyerin 12 metrelik otobüsün içinde yatay olarak 11 metre anlaşıldı. Yolcu koltuklarının mesafesinin bariyerin saplandığı yerden kot olarak yüksekte bulunması faciayı önledi. Yolcu koltuklarının hemen altından geçen bariyerin otobüsün arka kısmına kadar ilerlediği görüldü. Bariyer, altta uyumakta olan yedek şoför Sefa Navruz'un da şans eseri üzerinden geçti. İçeriye giren bariyerin koltuk mesafesine yükselmiş olması durumunda otobüsteki onlarca yolcunun yaşamını yitirebileceği anlaşıldı.   DOMUZA ÇARPMAMAK İÇİN     Öte yandan ifadeleri alınan otobüs şoförü Mehmet Tiryaki ve muavinlerin, kaza sırasında önlerine aniden bir yaban domuzu çıktığını, çarpmamak için manevra yapınca bariyerlere saplandığını söyledikleri bilurtuldu. Bazı yolcular da bunu doğruladı. Kazanın yaşandığı yerde hasar gören bariyerlerin kaldırılması için karayolları ekipleri çalışma başlattı. Otobüsün bariyerlerin 50 metrelik bir bölümünü sökerek sürüklediği anlaşıldı. Öte yandan tamamen iskeleti kalan otobüsün kaldırılması için de çalışma başlatıldı. - Sivas
Sivas'ta bu sabaha karşı bariyerlere çarptıktan sonra alev alarak yanan otobüsteki yolcuların mucize eseri kurtulduğu anlaşıldı.

Sivas’ta bu sabaha karşı bariyerlere çarptıktan sonra alev alarak yanan otobüsteki yolcuların mucize eseri kurtulduğu anlaşıldı. Otobüsün önünden mızrak gibi saplanan ve 11 metre içeri giren bariyer yolcu koltuklarının altında kalınca ölen olmadı.

 

Kaza bu sabah 01.30 sıralarında Sivas- Erzincan karayolu 55'inci kilometrede, Zara ilçesine 10 kilometre mesafedeki Tödürge Gölü yakınlarında meydana geldi. Antalya'dan Erzurum'a giden 42 yolcu taşıyan 43 yaşındaki Mehmet Tiryaki yönetimindeki 34 FS 1015 plakalı yolcu otobüsü, bölünmüş yolu ortadan ayıran bariyerlere çarptı. Bariyerin etkisiyle ters yöne geçip yoldan çıkan otobüs ön kısmından yanmaya başladı. Bu sırada yolcular büyük panik yaşadı. Ön kapı açılmadığı için arka kapıya hücum eden yolcuları yaralı haldeki muavin 26 yaşındaki Ümit Bozkurt sakinleştirerek kapıyı açtı. Otobüs yanarken yolcular arka kapıdan tahliye edildi. Ardından yangın tüm otobüsü sardı. Olay yerine gelen Zara Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile 1 saat sonra yangın kontrol altına alındı. Ancak tamamı yanan otobüsün sadece iskeleti kaldı.

 

7 KİŞİ YARALANDI

 

Kazada otobüs şoförü Mehmet Tiryaki ile muavinler 20 yaşındaki Gökmen Ak ve Ümit Bozkurt, yolculardan 30 yaşındaki İnci Aktaş ve çocukları 11 yaşındaki Elif Aleyna, 9 yaşındaki İbrahim Can ve 5 yaşındaki Alperen Aktaş yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Sivas'ta bulunan hastanelere sevk edilerek tedaviye alındı. Başından darbe alan şoför Mehmet Tiryaki'nin hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yanan otobüsten tahliye edilen ve kazayı yara almadan atlatan diğer yolcular ise başka bir otobüsle nakledildi.

 

UCUZ ATLATILMIŞ

 

Havanın aydınlanmasıyla birlikte kazanın ucuz atlatıldığı da anlaşıldı. Kazanın etkisi ile otobüsün önündeki radyatör bölümünden giren ve bir mızrak gibi saplanan bariyerin 12 metrelik otobüsün içinde yatay olarak 11 metre anlaşıldı. Yolcu koltuklarının mesafesinin bariyerin saplandığı yerden kot olarak yüksekte bulunması faciayı önledi. Yolcu koltuklarının hemen altından geçen bariyerin otobüsün arka kısmına kadar ilerlediği görüldü. Bariyer, altta uyumakta olan yedek şoför Sefa Navruz'un da şans eseri üzerinden geçti. İçeriye giren bariyerin koltuk mesafesine yükselmiş olması durumunda otobüsteki onlarca yolcunun yaşamını yitirebileceği anlaşıldı.

 

DOMUZA ÇARPMAMAK İÇİN

 

 

Öte yandan ifadeleri alınan otobüs şoförü Mehmet Tiryaki ve muavinlerin, kaza sırasında önlerine aniden bir yaban domuzu çıktığını, çarpmamak için manevra yapınca bariyerlere saplandığını söyledikleri bilurtuldu. Bazı yolcular da bunu doğruladı. Kazanın yaşandığı yerde hasar gören bariyerlerin kaldırılması için karayolları ekipleri çalışma başlattı. Otobüsün bariyerlerin 50 metrelik bir bölümünü sökerek sürüklediği anlaşıldı. Öte yandan tamamen iskeleti kalan otobüsün kaldırılması için de çalışma başlatıldı. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.