pendik escort bayan
bu haber sitesi satlık
ozmenpc.comtr
ak

Evsizlere İş İmkanı

26.02.2015 - 13:41, Güncelleme: 26.02.2015 - 13:41
 

Evsizlere İş İmkanı

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Evsiz ve İşsiz Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde bulunan evsiz şahıslara iş imkânı sunuluyor.

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Evsiz ve İşsiz Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde bulunan evsiz şahıslara iş imkânı sunuluyor. Sivas Belediye Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koruması altında bulunan evsiz vatandaşlar proje kapsamında iş sahibi oluyor. Koruma altına alınan ve bakımı üstlenilen evsiz vatandaşların işe yerleştirilmesi için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda ilimizde bulunan evsiz şahısların tespitini yaptıklarını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal; “Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Evsiz ve İşsiz Kalmasın’ projemiz Türkiye genelinde uygulamaya alındı. Biz de Sivas ilinde iş ve meslek danışmalarımız ile birlikte evsiz vatandaşlarımızın tespitine başladık. Evsiz 12 vatandaşımızı tespit ettik. Bu 12 vatandaşımız Sivas Valiliği’nin Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından özel bir otelde misafir edilmekte. 12 kişi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bunlardan 7’sinin çeşitli iş yerlerinde serbest olarak çalıştıklarını tespit ettik. 1 kardeşimizi ise yeni başlayan Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında işe yerleştirdik. Diğer 4 arkadaşımız ile ilgili çalışmalarımız ise devam etmektedir” dedi.   Dezavantajlı gruplara yönelik hazırlanan projelerden bir tanesini daha uygulamaya aldıklarını ve evsiz şahısların iş sahibi olmasını sağlamak için çalışma yaptıklarını kaydeden İl Müdürü Köksal, “Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğümüzün dezavantajlı gruplara yönelik projelerden birisi olan evsizlerin iş sahibi olmaları ile toplumsal hayata kazandırılması projesini de biz çok önemsiyoruz. İlimizde çok fazla bu durumda olan kişi yok. Toplam 12 kişi. Biz bunların kış aylarından sonra dışarı atılmalarını önleyecek bir proje geliştirmek üzereyiz. Kendilerini dün ziyaret ettik. Yaklaşık 1 saat görüştük. Kendileri sıcak yemek taleplerini olduğunu söylediler. İl Müftümüz Recep Şükrü Balkan da yanımızdaydı. İl Müftülüğümüz bugünden itibaren onlara iki öğün sıcak yemeklerini gönderecek. Bu kardeşlerimizin yemek problemlerini hallettiği için ve de duyarlılığından dolayı müftümüze teşekkür ediyorum. Evsizlerin iş sahibi olması ile toplumsal hayata kazandırılmaları ve kalıcı ev sahibi olmaları ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.-  Sivas
Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Evsiz ve İşsiz Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde bulunan evsiz şahıslara iş imkânı sunuluyor.

Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde başlatılan “Evsiz ve İşsiz Kalmasın” projesi kapsamında ilimizde bulunan evsiz şahıslara iş imkânı sunuluyor. Sivas Belediye Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı koruması altında bulunan evsiz vatandaşlar proje kapsamında iş sahibi oluyor.

Koruma altına alınan ve bakımı üstlenilen evsiz vatandaşların işe yerleştirilmesi için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda ilimizde bulunan evsiz şahısların tespitini yaptıklarını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal; “Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Evsiz ve İşsiz Kalmasın’ projemiz Türkiye genelinde uygulamaya alındı. Biz de Sivas ilinde iş ve meslek danışmalarımız ile birlikte evsiz vatandaşlarımızın tespitine başladık. Evsiz 12 vatandaşımızı tespit ettik. Bu 12 vatandaşımız Sivas Valiliği’nin Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından özel bir otelde misafir edilmekte. 12 kişi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bunlardan 7’sinin çeşitli iş yerlerinde serbest olarak çalıştıklarını tespit ettik. 1 kardeşimizi ise yeni başlayan Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında işe yerleştirdik. Diğer 4 arkadaşımız ile ilgili çalışmalarımız ise devam etmektedir” dedi.

 

Dezavantajlı gruplara yönelik hazırlanan projelerden bir tanesini daha uygulamaya aldıklarını ve evsiz şahısların iş sahibi olmasını sağlamak için çalışma yaptıklarını kaydeden İl Müdürü Köksal, “Çalışma ve İş Kurumu Genel Müdürlüğümüzün dezavantajlı gruplara yönelik projelerden birisi olan evsizlerin iş sahibi olmaları ile toplumsal hayata kazandırılması projesini de biz çok önemsiyoruz. İlimizde çok fazla bu durumda olan kişi yok. Toplam 12 kişi. Biz bunların kış aylarından sonra dışarı atılmalarını önleyecek bir proje geliştirmek üzereyiz. Kendilerini dün ziyaret ettik. Yaklaşık 1 saat görüştük. Kendileri sıcak yemek taleplerini olduğunu söylediler. İl Müftümüz Recep Şükrü Balkan da yanımızdaydı. İl Müftülüğümüz bugünden itibaren onlara iki öğün sıcak yemeklerini gönderecek. Bu kardeşlerimizin yemek problemlerini hallettiği için ve de duyarlılığından dolayı müftümüze teşekkür ediyorum. Evsizlerin iş sahibi olması ile toplumsal hayata kazandırılmaları ve kalıcı ev sahibi olmaları ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.-  Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.