pendik escort bayan
ak

20 yıllık sorunu çözmek Aydın’a nasip oldu

25.02.2015 - 19:42, Güncelleme: 25.02.2015 - 19:42
 

20 yıllık sorunu çözmek Aydın’a nasip oldu

Yaklaşık yirmi yıl önce Alibaba Mahallesi’ne yapılan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapusuz evlerin sorunu tarihe karıştı.

Yaklaşık yirmi yıl önce Alibaba Mahallesi’ne yapılan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapusuz evlerin sorunu tarihe karıştı.   Belediye Başkanı Sami Aydın’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar neticesinde Gecekondu Önleme Bölgesi’nde tapusu olmayan evlere düzenlenen törenle tapuları teslim edildi.   Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Naci Süha, Mahir Kuzucu, Özbelsan A.Ş. Genel Müdür Vekili Şaban Kaya, Birim Müdürleri ve Gecekondu Önleme Bölgesi sakinleri katıldı.   Programın açış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Naci Süha, yaklaşık yirmi yıl önce oluşturulan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapu sorununa değinerek; “Kullanma ruhsatı alamayan hemşehrilerimize tapuları şimdiye kadar verilememişti. Başkanımız ise seçim döneminde verdiği sözde durarak bu evlere tapularını kazandırmak üzere çalışma başlattı. Ankara’da yaptığımız görüşmeler neticesinde bu sorunu çözdük. İnşaat ruhsatı almış ancak ruhsata uygun yapılamayan binalarda binanın nüvesinin tamamlanmış olması şartıyla birinci hak sahiplerine tapularının verilebilmesini sağladık. Tapularını alan hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.   Sorunun çözülmesi noktasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aydın ise, tapu sorununu çözmenin yanı sıra imar revizyon planında yapılan değişiklikle Alibaba Mahallesi’nde kentsel dönüşümün önünü açtıklarını ifade etti.   “Biz Sivas’ta kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak istiyoruz.” diyen Başkan Aydın, “Esentepe Bölgesini kapsayan bir çalışmayı yaz aylarıyla birlikte başlatıyoruz. Bakanlar kurulunda onaylanan çalışmamız Başbakanımıza arz edildi. Başbakanımız da onayladıktan sonra proje resmen başlayacak. Sizin bulunduğunuz bölge ise şu anki imarın sağladığı imkânla en kolay kentsel dönüşüm yapılabilecek bir bölge. Sizlere vermiş olduğumuz tapu sözünü yerine getirmiş olmakla sizden daha mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yeni tapularınızla sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür diliyorum, hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.   Konuşmaların ardından Başkan Aydın, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri, mahalle sakinlerine tapularını takdim etti.     Mutlulukları gözlerinden okunan vatandaşlar ise, yirmi yıldır sırtlarında kambur olan bu yükten kendilerini kurtardığı için Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür etti. - Sivas
Yaklaşık yirmi yıl önce Alibaba Mahallesi’ne yapılan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapusuz evlerin sorunu tarihe karıştı.

Yaklaşık yirmi yıl önce Alibaba Mahallesi’ne yapılan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapusuz evlerin sorunu tarihe karıştı.

 

Belediye Başkanı Sami Aydın’ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışmalar neticesinde Gecekondu Önleme Bölgesi’nde tapusu olmayan evlere düzenlenen törenle tapuları teslim edildi.

 

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Sami Aydın’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Naci Süha, Mahir Kuzucu, Özbelsan A.Ş. Genel Müdür Vekili Şaban Kaya, Birim Müdürleri ve Gecekondu Önleme Bölgesi sakinleri katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Naci Süha, yaklaşık yirmi yıl önce oluşturulan Gecekondu Önleme Bölgesi’ndeki tapu sorununa değinerek; “Kullanma ruhsatı alamayan hemşehrilerimize tapuları şimdiye kadar verilememişti. Başkanımız ise seçim döneminde verdiği sözde durarak bu evlere tapularını kazandırmak üzere çalışma başlattı. Ankara’da yaptığımız görüşmeler neticesinde bu sorunu çözdük. İnşaat ruhsatı almış ancak ruhsata uygun yapılamayan binalarda binanın nüvesinin tamamlanmış olması şartıyla birinci hak sahiplerine tapularının verilebilmesini sağladık. Tapularını alan hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

Sorunun çözülmesi noktasında emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Aydın ise, tapu sorununu çözmenin yanı sıra imar revizyon planında yapılan değişiklikle Alibaba Mahallesi’nde kentsel dönüşümün önünü açtıklarını ifade etti.

 

“Biz Sivas’ta kentsel dönüşümü yaygınlaştırmak istiyoruz.” diyen Başkan Aydın, “Esentepe Bölgesini kapsayan bir çalışmayı yaz aylarıyla birlikte başlatıyoruz. Bakanlar kurulunda onaylanan çalışmamız Başbakanımıza arz edildi. Başbakanımız da onayladıktan sonra proje resmen başlayacak. Sizin bulunduğunuz bölge ise şu anki imarın sağladığı imkânla en kolay kentsel dönüşüm yapılabilecek bir bölge. Sizlere vermiş olduğumuz tapu sözünü yerine getirmiş olmakla sizden daha mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Yeni tapularınızla sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür diliyorum, hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Başkan Aydın, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri, mahalle sakinlerine tapularını takdim etti.

 

 

Mutlulukları gözlerinden okunan vatandaşlar ise, yirmi yıldır sırtlarında kambur olan bu yükten kendilerini kurtardığı için Başkan Aydın ve emeği geçenlere teşekkür etti. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.