pendik escort bayan
ak

Bin Yıllık İncil'e İlgi

30.01.2015 - 13:53, Güncelleme: 30.01.2015 - 13:53
 

Bin Yıllık İncil'e İlgi

Sivas'taki Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde bulunan deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Sivas'taki Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde bulunan deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ayrıca tarihi İncil'in dijital ortama aktarılmış örneği, araştırmacılar tarafından incelenebiliyor.   Sivas'ta yaklaşık 5 yıl önce jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen ve Arkeoloji Müzesi'ne teslim edilen deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, 2 yıl önce Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'ne getirildi. Burada camekan içerisinde sergilenen İncil, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Kitap hakkındaki araştırmaların devam ettiğini belirten kütüphane müdürü Cemal Karaca, " Mardin İl Kültür Müdürlüğü ile görüşerek eserin dijital ortamda kendilerine gönderilmesini sağladık. İncil'in bin yılın üzerinde bulunduğunu, eserin deri üzerine yazılmış ve sayfalarının tam olduğunu öğrendik. Ancak eserin hangi dilde yazıldığı henüz belirlenemedi. Bunun üzerine bir araştırmamız var. Yakında o da netleşecek" dedi.     Sivas'ta özellikle bu tür eserlerin dikkat çektiğini belirten Karaca, "Şehir dışından gelen vatandaşlarımız bu tür eserlere daha çok ilgi gösteriyor. Gerek sanatçılar, gerek ilim adamları, gerek şehrimizin önde gelen büyük tüccarları bu tür eserlere dikkat ediyorlar. Hatta merak edip bu ve bunun gibi eserler üzerinde çalışma yapıyorlar. Biz de, onlara bu konuda yardımcı oluyoruz. Araştırmacılara ve ilim adamlarına bu eserin dijital ortama aktarılmış halini de verebiliyoruz" diye konuştu. - Sivas
Sivas'taki Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde bulunan deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.

Sivas'taki Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'nde bulunan deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Ayrıca tarihi İncil'in dijital ortama aktarılmış örneği, araştırmacılar tarafından incelenebiliyor.

 

Sivas'ta yaklaşık 5 yıl önce jandarma ekipleri tarafından ele geçirilen ve Arkeoloji Müzesi'ne teslim edilen deri üzerine yazılı bin yıllık İncil, 2 yıl önce Ziyabey Yazma Eser Kütüphanesi'ne getirildi. Burada camekan içerisinde sergilenen İncil, ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Kitap hakkındaki araştırmaların devam ettiğini belirten kütüphane müdürü Cemal Karaca, " Mardin İl Kültür Müdürlüğü ile görüşerek eserin dijital ortamda kendilerine gönderilmesini sağladık. İncil'in bin yılın üzerinde bulunduğunu, eserin deri üzerine yazılmış ve sayfalarının tam olduğunu öğrendik. Ancak eserin hangi dilde yazıldığı henüz belirlenemedi. Bunun üzerine bir araştırmamız var. Yakında o da netleşecek" dedi.

 

 

Sivas'ta özellikle bu tür eserlerin dikkat çektiğini belirten Karaca, "Şehir dışından gelen vatandaşlarımız bu tür eserlere daha çok ilgi gösteriyor. Gerek sanatçılar, gerek ilim adamları, gerek şehrimizin önde gelen büyük tüccarları bu tür eserlere dikkat ediyorlar. Hatta merak edip bu ve bunun gibi eserler üzerinde çalışma yapıyorlar. Biz de, onlara bu konuda yardımcı oluyoruz. Araştırmacılara ve ilim adamlarına bu eserin dijital ortama aktarılmış halini de verebiliyoruz" diye konuştu. - Sivas

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.