pendik escort bayan
ak

Belediyeden Şebeke suyu ile ilgili açıklama !

29.01.2015 - 14:24, Güncelleme: 29.01.2015 - 14:24
 

Belediyeden Şebeke suyu ile ilgili açıklama !

Özellikle 5 Ocak tarihi itibarıyla Terfi İstasyonu’nun hizmete girmesinden sonra şebeke suyu ile ilgili olarak ortaya atılan “sarı ve toprak akıyor” iddialarına, SİBESKİ Müdürlüğü depolardan ve çıkış noktalarından alınan numunelerin tahlil sonuçları ile c

Özellikle 5 Ocak tarihi itibarıyla Terfi İstasyonu’nun hizmete girmesinden sonra şebeke suyu ile ilgili olarak ortaya atılan “sarı ve toprak akıyor” iddialarına, SİBESKİ Müdürlüğü depolardan ve çıkış noktalarından alınan numunelerin tahlil sonuçları ile cevap verdi.   Sibeski açıklamasında şöyle denildi:   “05.01.2015 tarihinden itibaren Terfi Merkezi’nden su alan mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızdan sularının bulanık ve sarı renkte aktığına dair şikâyetler gelmeye başlamıştı. Bu şikâyetler dikkate alınarak şehir şebeke sistemini temsil edecek şekilde çeşitli mahallelerden su numuneleri alınmış ve analizleri yapılmıştır. Yapılan gözlemlerde; bulanıklığın sürekli olmadığı özellikle sabah, suyun ilk kullanım anında musluklardan kısa bir süre bulanık ve sarı renkli suyun aktığı ve daha sonra suyun tamamen berraklaştığı yapılan araştırma ve analiz sonuçlarında ortaya çıkmıştır.   Belediyemiz tarafından yapılan araştırma ve analizler neticesinde, bulanıklık sıkıntısının yaşandığı meskenlerin bina yaşının en az 10 yıl ve üzeri olduğu, ayrıca bu binalarda yer alan iç tesisatın galvanizli boru şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Uzun süreli kullanılan bu tür tesisatta, kullanım ömrüne bağlı olarak galvaniz tabakasının aşınması ve bunun sonucunda da pas oluşumunun gerçekleşmesi bilinen bir sonuçtur. Pas oluşumuyla birlikte su tesisatı içerisindeki suyun sertliği de bu tesisatta sarı renkli paslı kireç tabakalarının oluşumuna neden olmaktadır. Oluşan bu tabakalar, su şebeke hattında zaman zaman koparak musluklardan tahliye olmaktadır. Bununla birlikte suyun fiziksel ve kimyasal yapısında meydana gelen değişimler bu kopmaların hızlanmasına neden olmaktadır.     Bu bilgiler ışığında Terfi Merkezi’nin devreye alınmasıyla birlikte Terfi Merkezi’nden beslenen su şebeke sisteminin fiziksel ve kimyasal yapısı tamamen farklı bir suyla beslenmeye başlanmıştır. Meydana gelen bu değişim boru iç civarlarında oluşan pas ve kireç tabakalarının zaman zaman kopmasına ve buna bağlı olarak da suların çok kısa süreli bulanık akmasına neden olmaktadır.”
Özellikle 5 Ocak tarihi itibarıyla Terfi İstasyonu’nun hizmete girmesinden sonra şebeke suyu ile ilgili olarak ortaya atılan “sarı ve toprak akıyor” iddialarına, SİBESKİ Müdürlüğü depolardan ve çıkış noktalarından alınan numunelerin tahlil sonuçları ile c

Özellikle 5 Ocak tarihi itibarıyla Terfi İstasyonu’nun hizmete girmesinden sonra şebeke suyu ile ilgili olarak ortaya atılan “sarı ve toprak akıyor” iddialarına, SİBESKİ Müdürlüğü depolardan ve çıkış noktalarından alınan numunelerin tahlil sonuçları ile cevap verdi.

 

Sibeski açıklamasında şöyle denildi:

 

“05.01.2015 tarihinden itibaren Terfi Merkezi’nden su alan mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızdan sularının bulanık ve sarı renkte aktığına dair şikâyetler gelmeye başlamıştı. Bu şikâyetler dikkate alınarak şehir şebeke sistemini temsil edecek şekilde çeşitli mahallelerden su numuneleri alınmış ve analizleri yapılmıştır. Yapılan gözlemlerde; bulanıklığın sürekli olmadığı özellikle sabah, suyun ilk kullanım anında musluklardan kısa bir süre bulanık ve sarı renkli suyun aktığı ve daha sonra suyun tamamen berraklaştığı yapılan araştırma ve analiz sonuçlarında ortaya çıkmıştır.

 

Belediyemiz tarafından yapılan araştırma ve analizler neticesinde, bulanıklık sıkıntısının yaşandığı meskenlerin bina yaşının en az 10 yıl ve üzeri olduğu, ayrıca bu binalarda yer alan iç tesisatın galvanizli boru şeklinde olduğu tespit edilmiştir. Uzun süreli kullanılan bu tür tesisatta, kullanım ömrüne bağlı olarak galvaniz tabakasının aşınması ve bunun sonucunda da pas oluşumunun gerçekleşmesi bilinen bir sonuçtur. Pas oluşumuyla birlikte su tesisatı içerisindeki suyun sertliği de bu tesisatta sarı renkli paslı kireç tabakalarının oluşumuna neden olmaktadır. Oluşan bu tabakalar, su şebeke hattında zaman zaman koparak musluklardan tahliye olmaktadır. Bununla birlikte suyun fiziksel ve kimyasal yapısında meydana gelen değişimler bu kopmaların hızlanmasına neden olmaktadır.

 

 

Bu bilgiler ışığında Terfi Merkezi’nin devreye alınmasıyla birlikte Terfi Merkezi’nden beslenen su şebeke sisteminin fiziksel ve kimyasal yapısı tamamen farklı bir suyla beslenmeye başlanmıştır. Meydana gelen bu değişim boru iç civarlarında oluşan pas ve kireç tabakalarının zaman zaman kopmasına ve buna bağlı olarak da suların çok kısa süreli bulanık akmasına neden olmaktadır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.