pendik escort bayan
ak

Baro’dan ‘Arabuluculuk’ Sempozyumu

28.01.2015 - 14:26, Güncelleme: 28.01.2015 - 14:26
 

Baro’dan ‘Arabuluculuk’ Sempozyumu

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Arabuluculuk’ sempozyumu 6 Şubat tarihinde Sivas Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek

Sempozyuma Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ünsal Sığrı’nın konuşmacı olarak katılacakları konferansın Sivas açısından çok önemli olduğunu ifade etti.     Adalet Bakanlığı ve Sivas Barosu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Arabuluculuk Sempozyumu’ Sivas’ta yapılacak. Konu ile ilgili bilgi veren Sivas Barosu Başkanı Av. Muharrem Eliş, 6 Şubat 2015 tarihinde Sivas Adliyesi Konferans Salonunda Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Başkent Üniversitesi'nden Koç Dr. Ünsal Sığrı'nın konuşmacı olarak katılacakları konferansın Sivas açısından çok önemli olduğunu ifade etti.     Eliş, “Arabuluculuk, tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri en etkin yöntemdir. Arabuluculuk tarafların kendi çözümlerini bulmalarına yardımcı olan kolaylaştırıcı arabuluculuk şeklinde olabileceği gibi, bazı durumlarda arabulucunun uygun bir çözüme dair önerilerde bulunabileceği değerlendirici arabuluculuk şeklinde de olabilmektedir” ifadelerini kullandı. Arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm” yöntemlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Eliş, “Arabuluculuk, sistematik teknikler uygulayarak, görüşme ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve ihtiyari olarak yürütülen uyuşmazlık çözüm yöntemidir” şeklinde konuştu.     Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, 6 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak olan ‘Arabuluculuk Sempozyumunda’ arabuluculuk ve arabuluculukta müzakere tekniklerinin anlatılacağını ifade ederek, Sivas Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan sempozyuma herkesi davet etti. – SİVAS     Kaynak: Sivas İrade Gazetesi
Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Arabuluculuk’ sempozyumu 6 Şubat tarihinde Sivas Adliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek

Sempozyuma Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Başkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ünsal Sığrı’nın konuşmacı olarak katılacakları konferansın Sivas açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Adalet Bakanlığı ve Sivas Barosu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Arabuluculuk Sempozyumu’ Sivas’ta yapılacak.

Konu ile ilgili bilgi veren Sivas Barosu Başkanı Av. Muharrem Eliş, 6 Şubat 2015 tarihinde Sivas Adliyesi Konferans Salonunda Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ile Başkent Üniversitesi'nden Koç Dr. Ünsal Sığrı'nın konuşmacı olarak katılacakları konferansın Sivas açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

 

 

Eliş, “Arabuluculuk, tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri en etkin yöntemdir. Arabuluculuk tarafların kendi çözümlerini bulmalarına yardımcı olan kolaylaştırıcı arabuluculuk şeklinde olabileceği gibi, bazı durumlarda arabulucunun uygun bir çözüme dair önerilerde bulunabileceği değerlendirici arabuluculuk şeklinde de olabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm” yöntemlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Eliş, “Arabuluculuk, sistematik teknikler uygulayarak, görüşme ve müzakerelerde bulunmak amacıyla tarafları bir araya getiren, onların birbirlerini anlamalarını ve bu suretle çözümlerini kendilerinin üretmesini sağlamak için aralarında iletişim sürecinin kurulmasını gerçekleştiren, uzmanlık eğitimi almış olan tarafsız ve bağımsız bir üçüncü kişinin katılımıyla ve ihtiyari olarak yürütülen uyuşmazlık çözüm yöntemidir” şeklinde konuştu.

 

 

Sivas Barosu Başkanı Muharrem Eliş, 6 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak olan ‘Arabuluculuk Sempozyumunda’ arabuluculuk ve arabuluculukta müzakere tekniklerinin anlatılacağını ifade ederek, Sivas Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek olan sempozyuma herkesi davet etti. – SİVAS

 

 

Kaynak: Sivas İrade Gazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve sivasbulteni.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.